Saeimas priekšsēdētāja un Čehijas vēstnieks vienisprātis – jāveicina sadarbība ekonomikā

(20.10.2015.)
VideoGalerija

Latviju un Čehiju tradicionāli vieno labas divpusējās attiecības, tostarp veiksmīga sadarbība ekonomikā. Abu valstu tirdzniecības apjomi aug, taču tiem aizvien ir izaugsmes potenciāls. Par to Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece un Čehijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Miroslavs Koseks (Miroslav Kosek) bija vienisprātis, trešdien, 20.oktobrī, tiekoties Saeimas namā. Vēstnieks parlamentā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Saeimas priekšsēdētāja pauda atbalstu konkrētām iniciatīvām biznesa kontaktu stiprināšanā. Vēstnieks minēja Čehijas vēstniecības ieceri organizēt biznesa forumus Latvijā kopā ar “Czech Trade” un Čehijas Tirdzniecības kameru, fokusējoties uz enerģētiku, vides aizsardzību, atkritumu apsaimniekošanu un sabiedrisko transportu.

I.Mūrniece un M.Koseks apliecināja interesi veicināt Latvijas un Čehijas parlamentāro sadarbību. I.Mūrniece īpaši izcēla Saeimas Eiropas lietu komisiju un Ārlietu komisiju kā sadarbības partnerus.

Pārrunājot Eiropas drošības izaicinājumus, I.Mūrniece uzsvēra NATO sabiedroto klātbūtnes nozīmi Baltijas valstīs. Kā vienu no izaicinājumiem Saeimas priekšsēdētāja minēja cīņu ar Kremļa īstenoto propagandu. Atzinīgi ir vērtējams Rīgā izvietotā NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra darbs, teica I.Mūrniece, savukārt vēstnieks sacīja, ka Čehija apsver iespēju piedalīties centra darbā.

M.Koseks ir karjeras diplomāts, kurš darbu savas valsts Ārlietu ministrijā sācis 2003.gadā un iepriekš strādājis savas valsts diplomātiskajās pārstāvniecībās Kongo, Melnkalnē, Gruzijā un Afganistānā.



Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157657762626114
Video: https://www.youtube.com/watch?v=Xu7thgpH2wY
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā