Andrejs Klementjevs: Latvija ir ieinteresēta piedalīties izstādē Expo 2017 Kazahstānā

(08.10.2015.)
VideoGalerija

Saeimas sekretārs Andrejs Klementjevs ceturtdien, 8.oktobrī, Saeimas namā tikās ar Kazahstānas Republikas galvaspilsētas Astanas mēru Adilbeku Džaksibekovu (Adilbek Jaxybekov). Tikšanās laikā puses bija vienisprātis – Latviju un Kazahstānu vieno aktīvs politiskais dialogs un laba parlamentārā sadarbība, tomēr abām valstīm ir liels potenciāls sadarbībai ekonomikā, kas jāizmanto.

Sarunā A.Klementjevs akcentēja, ka labs solis abu valstu tirdzniecības veicināšanai būtu Latvijas dalība pasaules mēroga izstādē Expo, kas 2017.gadā notiks Astanā. “No parlamenta puses darīsim visu, lai nodrošinātu Latvijas kā valsts dalību šajā izstādē. Jau patlaban rit aktīvs darbs, strādājot pie nepieciešamā finansējuma piesaistīšanas šī mērķa īstenošanai,” uzsvēra Saeimas sekretārs.

Šajā kontekstā A. Džaksibekovs informēja, ka atšķirībā no Expo 2015, kas patlaban notiek Itālijas pilsētā Milānā, izstādes dalībniekiem Kazahstānā nebūs jāfinansē paviljonu būve.

Tikšanās laikā A.Klementjevs arī aktualizēja jautājumu par Latvijas zivju produktu eksporta aizliegumu uz Kazahstānu un kā risinājumu šai situācijai minēja nepieciešamību sākt sadarbību starp abu valstu pārtikas drošības dienestiem.

Kā potenciālās Latvijas un Kazahstānas sadarbības jomas ekonomikā A.Klementjevs minēja farmāciju, būvniecību, finanses un izglītību, īpaši izceļot tranzīta un loģistikas jomu. Saeimas sekretārs uzsvēra, ka mūsu valsts izdevīgā ģeogrāfiskā novietojuma dēļ var kalpot kā transporta un loģistikas mezgls reģionā.


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157659196580330
Video: https://www.youtube.com/watch?v=PDbCmusDxCM
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta