G.Daudze ar Alžīrijas vēstnieku pārrunā migrācijas krīzes cēloņu ierobežošanu

(06.10.2015.)

Patlaban Eiropas un visas pasaules uzmanības centrā ir drošības izaicinājumi, tajā skaitā migrācijas krīze. Mums ir jārisina ne tikai sekas, bet jāvelta visas pūles cīņai ar cēloņiem. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze, otrdien, 6.oktobrī, Saeimas namā tiekoties ar Alžīrijas Tautas Demokrātiskās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Salahu Lebdiuī (Salah Lebdioui), kurš parlamentā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Arī vēstnieks akcentēja situācijas nopietnību un šajā kontekstā sacīja, ka Alžīrija uzņem patvēruma meklētājus no Irākas un Sīrijas, novēršot vēl masveidīgāku šo cilvēku nonākšanu Eiropā.

Tikšanās laikā pārrunājot abu valstu divpusējās attiecības, puses bija vienisprātis, ka pastāv liels sadarbības potenciāls. Labs pamats Latvijas un Alžīrijas politiskā dialoga veicināšanai būtu saprašanās memoranda noslēgšana starp abu valstu ārlietu resoriem, kā arī vizītes ārlietu ministru līmenī, pauda amatpersonas.

G.Daudze apliecināja Latvijas interesi sadarboties izglītības jomā un atzīmēja, ka patlaban mūsu valsts augstskolās mācās deviņi studenti no Alžīrijas. Tāpat Saeimas priekšsēdētājas biedrs kā potenciālu sadarbības jomu minēja tirdzniecību, tostarp metālrūpniecības, kokrūpniecības, lauksaimniecības un pārtikas produktu eksportu. Savukārt vēstnieks pauda Alžīrijas interesi sadarboties lauksaimniecības un informācijas tehnoloģiju jomā, tehnoloģiju pārnesē, kā arī mazo un vidējo uzņēmumu sadarbības veicināšanā.

S.Lebdiuī ir karjeras diplomāts un darbu Alžīrijas Ārlietu ministrijā sāka 1975.gadā. Iepriekš viņš ieņēmis virkni amatu savas valsts Ārlietu ministrijā un bijis vēstnieks Nīderlandē, Kotdivuārā, Ungārijā, Horvātijā un Slovēnijā. Patlaban S.Lebdiuī ir Alžīrijas vēstnieks arī Polijā, Lietuvā un Igaunijā.



Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157659516613842
Video: https://www.youtube.com/watch?v=BRjlyXvJPZs
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem