I.Mūrniece pateicas Vācijas vēstniecei par divpusējo attiecību stiprināšanu

(03.08.2015.)
VideoGalerija

Starp Latviju un Vāciju ir izveidojusies cieša sadarbība, un īpaši veiksmīgi attiecības attīstījušās vēstnieces kadences laikā. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece pirmdien, 3.augustā, tiekoties ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Andreu Joanu-Mariju Viktorīnu (Andrea Joana-Maria Wiktorin), kura bija ieradusies Saeimā atvadu vizītē.

Par abu valstu spraigo politisko dialogu liecina pēdējos gados notikušās Vācijas augstāko amatpersonu vizītes Latvijā, kā arī aktīvie parlamentārie kontakti, atzīmēja amatpersonas. A.Viktorīna pauda atzinību par Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē darbu, tostarp parlamentārās dimensijas ietvaros. 

I.Mūrniece uzsvēra abu valstu ciešo ekonomisko sadarbību. Atzinīgi novērtējot līdzšinējo veikumu, puses norādīja uz potenciālu nākotnē, īpaši atbalstot mazos un vidējos uzņēmējus. 

Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu par Vācijas aktīvo iesaisti Baltijas reģiona drošības stiprināšanā, tostarp piedaloties NATO militārajās mācības. Vācijas un citu sabiedroto karavīru un militāras tehnikas pastāvīga klātbūtne mūsu valstī ir ļoti svarīga, īpaši apstākļos, kad pieaugusi Krievijas militārā aktivitāte Latvijas un Eiropas Savienības austrumu pierobežā, pauda I.Mūrniece. 

Kā ļoti nozīmīgu pašreizējos ģeopolitiskajos apstākļos Saeimas priekšsēdētāja minēja abu valstu stratēģisko partnerību mediju un komunikāciju jomā, lai palielinātu plašsaziņas līdzekļu spēju nodrošināt neatkarīgu un profesionālu darbību. 

I.Mūrniece pauda gandarījumu par sadarbību profesionālās izglītības jomā. Savukārt vēstniece pateicās Latvijas parlamentam par pievienošanos Vācijas Bundestāga stipendiju programmai, kas vācu jauniešiem piedāvā stažēšanās iespēju Saeimā. Starptautisko parlamentu stipendiju programmu (Internationales Parlaments-Stipendium) Bundestāgs īsteno kopš 1986.gada, un Latvijas studentiem iespēja stažēties Vācijas parlamentā ir jau kopš 1992.gada.  

A.Viktorīna vēstnieces amatā Latvijā stājās 2012.gada 10.jūlijā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157656302015689
Video: https://www.youtube.com/watch?v=igBDi9TO8xA
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī