I.Mūrniece uzsver Dānijas ieguldījumu kolektīvās aizsardzības stiprināšanā

(03.08.2015.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece pirmdien, 3.augustā, tikās ar Dānijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Pēru Karlsenu (Per Carlsen), kurš bija ieradies Saeimas namā atvadu vizītē. 

I.Mūrniece pateicās vēstniekam par personīgo ieguldījumu divpusējo attiecību padziļināšanā. Latvijai īpaši svarīga ir sadarbība ekonomikas jomā. Dānija ir viens no lielākajiem Latvijas tirdzniecības partneriem un investoriem. Abas puses bija vienisprātis, ka ekonomiskās sadarbības potenciāls nav izsmelts.

Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu par Dānijas ieguldījumu kolektīvās aizsardzības stiprināšanā. I.Mūrniece pateicās par Kopenhāgenas aktīvo iesaisti Baltijas gaisa telpas patrulēšanā un dalību militārajās mācībās reģionā – dāņu iznīcinātāji jau piecas reizes NATO misijas ietvaros patrulējuši mūsu debesīs.

Pārrunājot Dānijas 2015.gada prezidentūru Ziemeļu un Baltijas valstu sadarbības (NB8) formātā, I.Mūrniece uzsvēra, ka Dānijas prezidentūras prioritātes - drošība reģionā, enerģētikas drošība, stratēģiskā komunikācija un ES Austrumu partnerība - ir nozīmīgas arī Latvijai, kura nākamajā gadā no Dānijas pārņems NB8 prezidentūras pienākumus.

Abas puses pauda gandarījumu arī par sadarbību kultūras jomā. P.Karlsens īpaši izcēla Dānijas Kultūras institūta veikumu Latvijā. Šī gada 18.augustā apritēs 25 gadi, kopš institūts vēris savas durvis Rīgā.

P.Karlsens vēstnieka amatā Latvijā strādāja kopš 2010.gada 12.oktobra.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157656653663426
Video: https://www.youtube.com/watch?v=JnwOH8_MJXQ
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā