Nīderlandes vēstnieks atzinīgi vērtē Saeimas paveikto prezidentūras laikā

(01.07.2015.)
VideoGalerija

Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē parlamentārie pasākumi bija ļoti labi organizēti. Latvija uzlikusi augstu latiņu nākamajām prezidentūrām, tostarp Nīderlandei, kas ES Padomes darbu vadīs nākamgad. To Nīderlandes ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Hendriks Gerits Kornēliss van den Dols (Hendrik Gerrit Cornelis van den Dool) sacīja Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei trešdien, 1.jūlijā, tikšanās laikā Saeimas namā. Vēstnieks parlamentā bija ieradies atvadu vizītē.

Latviju un Nīderlandi vieno labas divpusējās attiecības gan politiskā līmenī, gan ekonomikā. To apliecina fakts, ka 2015.gada pirmajā pusē Nīderlande bija desmit Latvijas lielāko tirdzniecības partneru vidū un otrajā vietā, vērtējot lielākos ārvalstu investorus mūsu valstī, vēstniekam sacīja Saeimas priekšsēdētāja. Sarunā I.Mūrniece apliecināja Latvijas interesi stiprināt abu valstu parlamentāro sadarbību.

Saeimas priekšsēdētāja augstu novērtēja Nīderlandes dalību kolektīvās aizsardzības stiprināšanas pasākumos un pateicās Nīderlandei par iesaistīšanos Rīgā izvietotā NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra darbā. Šajā kontekstā I.Mūrniece akcentēja, ka ir ļoti būtiski sūtīt skaidrus vēstījumus sabiedrībai un informēt par aktualitātēm, vienlaikus cīnoties ar Krievijas īstenoto propagandu.

Noslēgumā Saeimas priekšsēdētāja pateicās vēstniekam par personīgo ieguldījumu Latvijas un Nīderlandes divpusējo attiecību veicināšanā un vēlēja diplomātam panākumus turpmākajā darbā.



Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157654898415748
Video: https://www.youtube.com/watch?v=DEP1pS6cv1o
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt