Inese Lībiņa-Egnere tiekas ar OECD ģenerālsekretāru

(24.04.2015.)
Galerija

Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere piektdien, 24.aprīlī, Saeimas namā tikās ar Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) ģenerālsekretāru Anhelu Guriju (Angel Gurría). Tikšanās laikā pārrunāts Latvijas pievienošanās sarunu progress.

Latvija līdzās prezidentūrai Eiropas Savienības Padomē aktīvi strādā pie mūsu valsts pievienošanās OECD plāna īstenošanas, A.Gurijam apliecināja Saeimas priekšsēdētājas biedre. I.Lībiņa-Egnere pauda – Latvija cer par pilntiesīgu OECD dalībvalsti kļūt 2016.gadā.
Sarunā OECD ģenerālsekretārs uzsvēra, ka Latvija ir panākusi būtisku progresu ceļā uz dalību OECD. A.Gurija apliecināja, ka Latvijas līdz šim paveiktais ļauj pamatoti cerēt uz tehnisko sarunu noslēgšanu 2015.gada beigās, par pilntiesīgu OECD dalībvalsti Latvijai kļūstot 2016.gadā. 

Tikšanās laikā OECD ģenerālsekretārs atzinīgi vērtēja Saeimas atbalstu OECD rekomendāciju ieviešanā, īpaši akcentējot aizvadītajā gadā pieņemto Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumu.

Noslēgumā A.Gurija aicināja Saeimu izmantot iespēju saņemt OECD atbalstu un ekspertīzi ar ekonomikas jomu saistītos jautājumos.

Sarunā piedalījās arī Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, Ārlietu komisijas priekšsēdētāja biedrs Rihards Kols, Ilgtspējīgas attīstības komisijas priekšsēdētāja biedrs Jānis Dombrava, kā arī Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sekretārs Edvards Smiltēns un Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas deputāts Igors Pimenovs.


Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157652139760522/
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta