Āboltiņa Saeimā tiekas ar jauno Vatikāna diplomātisko pārstāvi

(22.04.2014.)
VideoGalerija

„Latvijas un Svētā Krēsla divpusējās attiecības jau vēsturiski sakņojas dziļā savstarpējā cieņā un ir raksturojamas kā labas un stabilas.” To Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra, otrdien, 22.aprīlī, Saeimas namā tiekoties ar Svētā Krēsla apustulisko nunciju Baltijas valstīs arhibīskapu Pedro Lopesu Kvintānu (Pedro López Quintana), kurš parlamentā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

S.Āboltiņa sacīja, ka Latvija vienmēr ir augstu vērtējusi Svētā Krēsla un citu valstu īstenoto Latvijas okupācijas neatzīšanas politiku. Tas bija spēcīgs dzinulis, kas mūsu valstij ļāva atgūt neatkarību un suverenitāti. Arī finanšu un ekonomikas krīzes laikā, kad cilvēki visā pasaulē jutās iztukšoti, atjaunošanās nebija iedomājama bez morālas un garīgas atdzimšanas, teica Saeimas priekšsēdētāja, uzsverot, ka Latvijā ticībai vienmēr bijusi ļoti svarīga loma, īpaši grūtos laikos.

Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu par iespēju aizvadītā gada nogalē Vatikānā tikties ar Viņa Svētību pāvestu Francisku un atkārtoti izteica uzaicinājumu Viņa Svētībai pāvestam Franciskam vizītē apmeklēt Latviju. „Kopš pāvesta Jāņa Pāvila II vizītes Latvijā ir pagājuši jau vairāk nekā 20 gadi. Tas bija nozīmīgs notikums ne tikai katoļiem, bet visiem Latvijas ļaudīm,” sacīja S.Āboltiņa, uzsverot, ka šajā laikā Latvijā jau ir uzaugusi jauna paaudze un arī tāpēc Viņa Svētība pāvests Francisks ir īpaši gaidīts mūsu valstī, lai runātu par vērtībām.

Tāpat sarunā ar Vatikāna diplomātisko pārstāvi S.Āboltiņa akcentēja ekumēnisma tradīciju un ciešo sadarbību starp kristīgajām konfesijām Latvijā. Mūsu valsts piemērs apliecina, ka atšķirīgais nav šķērslis sadarbībai, sacīja Saeimas priekšsēdētāja. S.Āboltiņa informēja P.Lopesu Kvintānu, ka Latvijas parlaments pirmajā lasījumā ir atbalstījis grozījumus Latvijas Republikas Satversmē, kas paredz pamatlikumu papildināt ar ievadu jeb preambulu. Ar grozījumiem mūsu valsts pamatlikumā paredzēts uzsvērt arī kristīgās vērtības, kas veidojušas mūsu identitāti Eiropas kultūrtelpā.

Tikšanās laikā Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu, ka viņai jau šīs nedēļas noslēgumā būs iespēja piedalīties Jāņa Pāvila II un Jāņa XXIII kanonizācijā Vatikānā.


Fotogrāfijas no tikšanās: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157644204223611/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=rlXJlM-eFs8&list=UUdQ1YxaZG3i7ygGCdU8mPKQ
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem