Vita Anda Tērauda: likts pamatakmens ciešākai Eiropas lietu komisijas un Latvijas eiroparlamentāriešu sadarbībai

(18.10.2019.)
Galerija

Saeimas Eiropas lietu komisija piektdien, 18.oktobrī, tikās ar Eiropas Parlamentā (EP) ievēlētajiem deputātiem no Latvijas, lai pārrunātu ciešākas sadarbības iespējas. “Saeimas Eiropas lietu komisijai šī bija pirmā tikšanās ar jaunā sasaukuma Eiropas Parlamenta deputātiem, un tās laikā tika likts pamatakmens ciešākai komisijas un Eiropas parlamenta deputātu sadarbībai,” sacīja komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda.

V.A.Tērauda atzīmēja, ka tikšanās mērķis bija uzklausīt EP deputātu prioritātes kā Latvijas, tā Eiropas mērogā. Sarunas laikā uzmanība pievērsta vairākiem aktuāliem jautājumiem, piemēram, EP komisāru apstiprināšanas procesam, daudzgadu budžeta pieņemšanas procesam. Tāpat parlamentārieši sprieda par nākotnes prognozēm ātrgaitas dzelzceļa projekta “Rail Baltica” finansējuma kontekstā, kā arī Brexit jeb gaidāmās Apvienotās Karalistes izstāšanās no Eiropas Savienības procesa ietekmi uz EP darbu, komiteju sastāvu un politisko spēku sadalījumu.

Gan Eiropas lietu komisijas, gan EP deputāti vairākkārt norādīja, ka atzinīgi vērtē tikšanās iniciatīvu un nodibināto kontaktu ciešākai sadarbībai. Kā uzsvēra V.A.Tērauda, komisija plāno arī nākotnē rīkot līdzīgas tikšanās, uzmanību veltot konkrētai nozarei vai jautājumam.

Eiropas lietu komisijas deputāti Saeimā tikās ar eiroparlamentāriešiem Sandru Kalnieti, Nilu Ušakovu, Andri Ameriku, Ivaru Ijabu, Robertu Zīli un Daci Melbārdi.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157711388175076
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas  

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem