Inese Lībiņa-Egnere: Melnkalnes dalība NATO kaujas grupā apliecina ciešo sadarbību drošības jomā

(15.10.2019.)
VideoGalerija

Mēs augstu novērtējam Melnkalnes dalību NATO kaujas grupā Latvijā. Tā ir nozīmīgs simbols ciešai sadarbībai drošības jomā ikdienā un apliecinājums sabiedrībai, ka vienmēr varam paļauties uz saviem draugiem. To otrdien, 15.oktobrī, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, iepazīšanās vīzītē parlamentā tiekoties ar Melnkalnes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Budimiru Šegrtu (Budimir Šegrt).

Mūsu valstu politiskais dialogs ir atvērts un konstruktīvs, un esmu gandarīta par labo parlamentāro sadarbību, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre un atzīmēja, ka saredz iespēju stiprināt esošos, kā arī attīstīt jaunus sakarus starp Latviju un Melnkalni. Vēstnieks atzīmēja iespēju paplašināt valstu sadarbību tādās jomās kā kultūra, ekonomika un lauksaimniecība.

Puses bija vienisprātis, ka parlamentārā diplomātija ir labs līdzeklis, kā iedzīvināt kopīgas idejas, un B.Šegrts aicināja valstis aktivizēt vizīšu apmaiņu.

Saeimas priekšsēdētājas biedre tikās arī ar Melnkalnes parlamenta Starptautisko attiecību un emigrācijas lietu komisijas delegāciju. Pārspriežot aktuālos drošības izaicinājumus, I.Lībiņa-Egnere atzīmēja, ka drošības situācija Baltijas reģionā ir sarežģīta – Krievija konsekventi attīsta savas militārās spējas mūsu reģionā, ko nav iespējams pamatot tikai ar aizsardzības apsvērumiem. Arī Melnkalnes parlamentārieši bija vienisprātis, uzsverot, ka vairāk par visu mūs vieno vēsture – gan Latvija, gan Melnkalne ir bijušas iekļautas valstīs, kas vairs nepastāv, bet sveši politiskie spēki joprojām cenšas pār mums valdīt un destabilizēt reģionu drošību.

Saeimas priekšsēdētājas biedre un Melnkalnes parlamenta delegācija pārrunāja sarunu virzību par Melnkalnes pievienošanos Eiropas Savienībai (ES). Starptautisko attiecību un emigrācijas lietu komisijas priekšsēdētājs Andrija Nikoličs (Andrija Nikolić) uzsvēra, ka Latvija Melnkalnei ir ne tikai kolēģis NATO, bet arī draugs ceļā uz ES. I.Lībiņa-Egnere pauda Latvijas atbalstu Melnkalnei ceļā uz ciešāku eiroatlantisko integrāciju, kā arī atvērtību dalīties savā pieredzē.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157711346664377 un
https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157711346690187
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt