Inese Lībiņa-Egnere ar vācu studentēm pārrunā Starptautiskās parlamentu stipendiju programmas sniegtās iespējas

(26.09.2019.)
Galerija

Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere ceturtdien, 26.septembrī, tikās ar studentēm no Vācijas - Mariju Beilmani (Maria Beilmann) un Annu Līzu Šteinmeieri (Anna Lisa Steinmeier) -, kas Starptautiskās parlamentu stipendiju programmas ietvaros šomēnes stažējās Latvijas parlamentā. I.Lībiņa-Egnere ar studentēm pārrunāja iespējas, ko sniegusi programma, kurā Saeima iesaistījās jau astoto reizi, kā arī diskutēja par Latvijas un Vācijas sadarbības nozīmību.

I.Lībiņa-Egnere atzinīgus vārdus veltīja programmas dalībnieču paveiktajam, stažējoties parlamentā, kā arī pozitīvi vērtēja ieguvumus, ko šāda programma sniedz Latvijas un Vācijas kultūras apmaiņai.

Jaunietes akcentēja, ka četras praksē pavadītās nedēļas bijušas ļoti intensīvas. To laikā gūta vērtīga pieredze un detalizētāka izpratne ne vien par Latviju un Saeimu, bet arī politiskajām norisēm plašākā kontekstā.

M.Beilmane ieguvusi bakalaura grādu Eiropas studijās Pasavas Universitātē, studējusi jurisprudenci Pasavā un Leipcigā un praksē darbojusies vairākās vēstniecībās un studentu apmaiņas programmās, tostarp ASV, Čehijā, Krievijā. 

A.L.Šteinmeiere Vestfālenes Universitātē Gelzenkirhenē ieguvusi bakalaura grādu žurnālistikā un sabiedriskajās attiecībās, savukārt Briselē ieguvusi maģistra grādu starptautiskajās studijās. Strādājusi Eiropas Parlamentā, tostarp bijusi no Vācijas ievēlētas deputātes padomniece sociālo mediju komunikācijas jomā. 

Vācu jaunietes iepazina Saeimas deputātu darbu, esot praksē pie Saeimas sekretāra biedres Marijas Golubevas un deputātes Lindas Ozolas.

Starptautisko parlamentu stipendiju programmu (Internationales Parlaments-Stipendium) Bundestāgs īsteno kopš 1986.gada, un Latvijas studentiem iespēja stažēties Vācijas parlamentā ir jau kopš 1992.gada. Latvijas parlaments savu atbildes programmu izveidoja 2010.gadā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157711068912461
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī