Saeima otrajā lasījumā lems par nepilsoņa statusa piešķiršanas izbeigšanu bērniem

(25.09.2019.)

Rīt, 26.septembrī, Saeima otrajā lasījumā lems par likumprojektu “Par nepilsoņa statusa piešķiršanas izbeigšanu bērniem”. Tas paredz, ka bērniem, kuri dzimuši pēc 2020.gada 1.janvāra, vairs netiks piešķirts nepilsoņa statuss.

Tāpat deputāti konceptuāli rīt lems par izmaiņām Kredītiestāžu likumā. To mērķis ir noteikt vienotas rīcības vadlīnijas informācijas apmaiņā starp procesa virzītājiem, operatīvās darbības subjektiem un kredītiestādēm.

Pirmajā lasījumā plānots lemt arī par akcīzes nodokļa likuma grozījumiem, kas paredz atcelt samazināto nodokļa likmi atsevišķiem degvielas veidiem un bioproduktus saturošam kurināmajam, savukārt samazināto likmi noteikt atsevišķiem biodīzeļdegvielas veidiem.

Deputātiem pirmajā lasījumā būs jālemj par grozījumiem Kredītu reģistra likumā, kas izstrādāti, lai nodrošinātu Kredītu reģistra dalībniekiem un Valsts kasei iespēju efektīvāk un pilnīgāk pārvaldīt kredītrisku, izmantojot Kredītu reģistrā iekļautās ziņas.

Saeimā iesniegti vairāki jauni likumu grozījumi. Deputātiem būs jālemj, vai izskatīšanai komisijās nodot likumprojektu, ka paredz, ka pašvaldībai ir pienākums nodrošināt pirmsskolas izglītības programmu apguvi valsts valodā visās pirmsskolas izglītības iestādēs, arī tajās, kas realizē programmas mazākumtautību valodā, ja to pieprasa bērna vecāki.

Tāpat Saeima rīt lems, vai izskatīšanai komisijās nodot grozījumus Starptautiskās palīdzības likumā, kuru mērķis ir pilnveidot sistēmu civilo ekspertu nosūtīšanai starptautiskajās misijās un operācijās, kā arī uzlabot attīstības sadarbības plānošanas un īstenošanas ietvaru.

Sēdes darba kārtībā iekļauts lēmuma projekts par Latvijas dalību Eiropas Padomes Parlamentārajā asamblejā.

Nacionālās drošības komisija rītdienas sēdes darba kārtībā aicinājusi iekļaut lēmuma projektu par Nacionālās drošības koncepcijas apstiprināšanu.

Tāpat deputātiem būs jālemj par likumprojekta, kas paredz papildināt Latvijā kontrolējamo narkotisko un psihotropo vielu sarakstu ar divām jaunām vielām, iekļaušanu darba kārtībā.

Savukārt Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija sēdes darba kārtībā lūgusi iekļaut lēmuma projektu par 10 417 Latvijas pilsoņu kolektīvā iesnieguma “Valstij atbalstīt smagās slimības melanomas slimniekus, kā tas ir Lietuvā un Igaunijā” turpmāko virzību.

Saeimas 26.septembra sēdes darba kārtībā iekļauts 21 jautājums.

Savukārt pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde