Mandātu komisija atbalsta iniciatīvu par kompensējamām zālēm melanomas pacientu ārstēšanai

(25.09.2019.)

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija trešdien, 25.septembrī, nolēma atbalstīt kolektīvā iesnieguma “Valstij atbalstīt smagās slimības melanomas slimniekus, kā tas ir Lietuvā un Igaunijā” tālāku virzību.    

Saeimā iesniegto kolektīvo iesniegumu parakstījuši 10 417 pilsoņi, un tajā iniciatīvas autori aicina parlamentu rast finansējumu melanomas pacientu ārstēšanai nepieciešamo medikamentu kompensēšanai no valsts budžeta. 

Iniciatīvas autori aicina pārskatīt Nacionālā veselības dienesta lēmumus par melanomas ārstēšanas zālēm un kompensējamo zāļu A, B un C sarakstus, izslēdzot nosacījumu, ka medikamenti izrakstāmi iepriekš neārstētiem pacientiem. Tādējādi tiktu nodrošināta melanomas sākotnējā terapija tāpat, kā citās Eiropas valstīs, tostarp Lietuvā un Igaunijā, teikts kolektīvajā iesniegumā. 

Mandātu komisija šodien sagatavoja lēmuma projektu un nolēma aicināt Saeimu rītdienas, 26.septembra, sēdē iniciatīvu nodot izskatīšanai Saeimas Sociālo un darba lietu komisijā, informē komisijas priekšsēdētāja Janīna Kursīte-Pakule.

 

Saeimas Preses dienests

 

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta