D.Beitnere-Le Galla Ķīnas parlamentāriešiem: mums jāstrādā kopā labākas nākotnes vārdā

(23.09.2019.)
VideoGalerija

Latviju un Ķīnu vieno draudzīgas attiecības, tostarp parlamentu līmenī, un esam ieinteresēti tās vēl vairāk attīstīt, izmantojot labo attiecību momentu. Mums jāstrādā kopā labākas nākotnes vārdā, pirmdien, 23.septembrī, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, tiekoties ar Visķīnas Tautas Kongresa deputātu grupas sadarbībai ar Latvijas parlamentu priekšsēdētāju Sjuju Šaoši (Xu Shaoshi) un viņa vadīto delegāciju.

Kā akcentēja S.Šaoši, Latvija ir svarīgs Ķīnas sadarbības partneris ne vien Baltijas, bet arī Eiropas centrālajā un austrumu reģionā. To apliecina augošais tirdzniecības apjoms, kontakti starp valstu iedzīvotājiem, tostarp tūrisma attīstība, kā arī aktīvā valsts amatpersonu vizīšu apmaiņa. Saeimā agrāk uzņemts gan Visķīnas Tautas kongresa priekšsēdētājs, gan Ministru prezidents. Savukārt pērn Ķīnā viesojās Baltijas un Ziemeļvalstu (NB8) parlamentu spīkeri.

Tāpat Saeimas priekšsēdētājas biedre ar Ķīnas delegāciju pārrunāja sadarbību transporta un loģistikas jomā, izceļot Latvijas izdevīgo ģeogrāfisko novietojumu, kas ļauj ērti sasniegt Skandināvijas tirgu. Tostarp pārrunātas arī iespējas Latvijai iesaistīties Ķīnas “Joslas un ceļa” iniciatīvā.

D.Beitnere-Le Galla kā būtisku jomu ciešākai sadarbībai izcēla ekoloģiju un izglītību, uzsverot arī sakarus kultūrā, kas ļauj attīstīt cilvēku savstarpējās saites.  Ķīnas parlamentārietis pauda gandarījumu, ka Latvijā valda interese par Ķīnas kultūru, tostarp valodas apguves iespējām.

Spriežot par Ķīnas un Eiropas Savienības (ES) sadarbību, S.Šaoši apliecināja Ķīnas interesi ciešākai sadarbībai ar ES, uzsverot abus globālos spēlētājus kā būtiskus spēkus stabilitātei pasaulē.

Tāpat Saeimas priekšsēdētājas biedre sveica Ķīnas Tautas Republiku 70.gadadienā, ko tā atzīmēs 1.oktobrī.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157711026545026
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests


Piektdien, 29.martā