Saeima konceptuāli atbalsta liegumu pašvaldībām dibināt un izdot masu informācijas līdzekļus

(19.09.2019.)

Pašvaldībām plānots noteikt liegumu dibināt un izdot masu informācijas līdzekļus, paredz ceturtdien, 19.septembrī, Saeimas deputātu konceptuāli atbalstītie grozījumi likumā “Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem”.

Pašvaldību tiesības dibināt un izdot masu informācijas līdzekļus kropļo mediju tirgu, un beidzot tas ir jāaizliedz, norādījis par likumprojekta virzību Saeimā atbildīgās Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš.

Likumprojekts paredz, ka pašvaldībām līdz 2019.gada 31.decembrim būs jāiesniedz Uzņēmumu reģistram pieteikumu par to īpašumā esošo masu informācijas līdzekļu izslēgšanu no reģistra. Savukārt, ja minētajā termiņā paziņojums par izslēgšanu no reģistra nebūs saņemts, Uzņēmumu reģistra valsts notāram būs šādus masu informācijas līdzekļus no reģistra jāizslēdz līdz 2020.gada 31.decembrim.

Grozījumu mērķis ir sakārtot mediju vidi atbilstoši preses brīvības tiesiskajai izpratnei, nodalot pašvaldību informatīvās un sabiedrisko attiecību aktivitātes no mediju darbības, norādīts likumprojekta anotācijā.

Lai grozījumi stātos spēkā, tie Saeimai jāatbalsta vēl divos lasījumos.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā