Cilvēktiesību komisija konceptuāli atbalsta liegumu pašvaldībām dibināt un izdot masu informācijas līdzekļus

(12.09.2019.)

Pašvaldībām plānots noteikt liegumu dibināt un izdot masu informācijas līdzekļus, paredz ceturtdien, 12.septembrī, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas konceptuāli pirms iesniegšanas Saeimā atbalstītie grozījumi likumā “Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem”.

Pašvaldību tiesības dibināt un izdot masu informācijas līdzekļus kropļo mediju tirgu, un beidzot tas ir jāaizliedz, pēc Cilvēktiesību komisijas sēdes uzsvēra tās priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš.

Likumprojekts paredz, ka pašvaldībām līdz 2019.gada 31.decembrim būs jāiesniedz Uzņēmumu reģistram pieteikumu par to īpašumā esošo masu informācijas līdzekļu izslēgšanu no reģistra. Savukārt, ja minētajā termiņā paziņojums par izslēgšanu no reģistra nebūs saņemts, Uzņēmumu reģistra valsts notāram būs šādus masu informācijas līdzekļus no reģistra jāizslēdz līdz 2020.gada 31.decembrim.

Grozījumu mērķis ir sakārtot mediju vidi atbilstoši preses brīvības tiesiskajai izpratnei, nodalot pašvaldību informatīvās un sabiedrisko attiecību aktivitātes no mediju darbības, norādīts likumprojekta anotācijā.

Lai grozījumi stātos spēkā, tie vēl trīs lasījumos jāskata Saeimā. Likumprojektu plānots iekļaut Saeimas 19.septembra sēdes darba kārtībā, informēja A.Kaimiņš.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde