Cilvēktiesību komisijā spriedīs par NEPLP kompetenci sabiedriskā medija pārvaldībā

(16.08.2019.)

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti pirmdien, 19.augustā, spriedīs par Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) kompetenci sabiedriskā medija pārvaldībā.

Pēc problēmām, kas radušās Latvijas Radio, komisija saņēmusi vēstules no vairākām organizācijām, tostarp Latvijas Radio Ziņu dienesta, Latvijas Radio arodbiedrības, Latvijas Žurnālistu asociācijas, un citām, kurās negatīvi vērtēts līdzšinējais NEPLP darbs. Vēlamies klātienē diskutēt par paustajām bažām, jo pašlaik nozarē vērojama milzīga uzticības krīze un Cilvēktiesību komisijai ir jāuzņemas iniciatīva, risinot šo problēmu, norāda komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš.

Uz sēdi komisija aicinājusi NEPLP locekļus, kā arī pārstāvjus no Latvijas Radio, Latvijas Televīzijas, Kultūras ministrijas, Valsts kontroles, Tiesībsarga biroja, Latvijas Žurnālistu asociācijas un Latvijas Elektronisko komunikāciju asociācijas.

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde notiks pirmdien, 19.augustā, pulksten 10.45 komisijas sēžu zālē Jēkaba ielā 6/8, 306.telpā.

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā