Vita Anda Tērauda Helsinkos: būtiski, lai nākamais daudzgadu budžets palīdzētu mazināt atšķirības ES dalībvalstu vidū

(22.07.2019.)

Plānojot nākamo Eiropas Savienības (ES) daudzgadu budžetu, ir būtiski, lai tas palīdzētu sasniegt konverģenci dalībvalstu vidū, pirmdien, 22.jūlijā, sacīja Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda, Somijas galvaspilsētā Helsinkos piedaloties Eiropas lietu komisiju priekšsēdētāju sanāksmē (COSAC).

“Raugoties no Latvijas perspektīvas, ir sazīmējami tie mērķi, ko Eiropas Savienība nav spējusi sasniegt ar pašreizējo daudzgadu budžetu, piemēram, konverģenci dalībvalstu vidū. Vienlaikus, neskatoties uz piedzīvoto ekonomisko krīzi, Latvija ir spējusi savu iekšzemes kopprodukta rādītāju palielināt no 46 uz 67 procentiem no Eiropas Savienības vidējā līmeņa. Ir būtiski neapstāties pie sasniegtā,” sacīja V.A.Tērauda.

Kā pauda Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja, tad svarīgs nākotnes uzdevums ir arī kopējās lauksaimniecības politikas pārstrāde. “Ir jāpanāk, ka kopējā lauksaimniecības politika katrai no dalībvalstīm nodrošinātu vienlīdzīgus spēles noteikumus Eiropas Savienības tirgū, jo pēdējo 15 gadu laikā Latvijas lauksaimniekiem piemērotie spēles noteikumi nav bijuši vienlīdzīgi ar citām valstīm,” tā V.A.Tērauda.

Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja pēc Somijas parlamenta ielūguma no 21. līdz 22.jūlijām uzturas Helsinkos, kur piedalās COSAC sanāksmē. Tās ik pusgadu rīko ES Padomē prezidējošās valsts parlaments. Šī pusgada sanāksmes dienas kārtībā ir Somijas prezidentūras ES Padomē prioritātes, kā arī nākamā ES daudzgadu budžeta plānošana.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde