Inese Ikstena: novērojot Ukrainas parlamenta vēlēšanas, ieguldām tās stabilitātē, demokrātiskā un ilgtspējīgā attīstībā

(19.07.2019.)

“Ukraina ir prioritāra valsts Latvijas attīstības sadarbības politikā. Sniedzot atbalstu, ieguldām Ukrainas stabilitātē, demokrātiskā un ilgtspējīgā attīstībā,” piektdien, 19.jūlijā, pauda Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas Parlamentārās asamblejas (EDSO PA) Latvijas delegācijas vadītāja Inese Ikstena. Saeimas deputāti no 19.jūlija līdz 21.jūlijam atrodas Ukrainā, kur novēros Ukrainas parlamenta vēlēšanas.

“Esam gandarīti par starptautiskajiem standartiem atbilstošu Ukrainas prezidenta vēlēšanu norisi 31.martā. Sagaidām, ka tādas būs arī Ukrainas parlamenta vēlēšanas. Ir svarīgi, lai Ukraina pēc vēlēšanu cikla un tam sekojošām izmaiņām turpinātu iesāktās reformas, un nostiprinātu to neatgriezeniskumu,” sacīja I.Ikstena.

Vēlēšanas Ukrainā novēro arī EDSO PA Latvijas delegācijas loceklis Romāns Naudiņš, NATO Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas pastāvīgais pārstāvis Aleksandrs Kiršteins, pastāvīgā pārstāvja aizstājējs Ivans Klementjevs, deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Ukrainas parlamentu vadītāja vietniece Juta Strīķe un deputātu grupas loceklis Vitālijs Orlovs.

Šodien un rītdien Kijevā notiek pirmsvēlēšanu brīfingi – tikšanās ar politisko partiju pārstāvjiem, Ukrainas Centrālās vēlēšanu komisijas vadību, ietekmīgāko masu mediju vadītājiem, pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem, kā arī ar EDSO Demokrātisko institūciju un cilvēktiesību biroja ilgtermiņa vēlēšanu novērotāju delegāciju.

Svētdien, 21.jūlijā, deputāti novēros vēlēšanu procesu visas dienas garumā – iecirkņa atvēršanu, balsošanu, balsu skaitīšanu un rezultātu apkopošanu.

 

Saeimas Preses dienests

Trešdien, 24.aprīlī
09:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
10:00  Ārlietu komisijas sēde
10:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:15  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
12:00  Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēde
12:00  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
12:00  Nacionālās drošības komisijas sēde
12:00  Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēde
12:15  Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Riharda Kola tiksānās ar Ukrainas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Anatolii Kutsevol
14:30  Saeimas deputāta Jāņa Patmalnieka tikšanās ar Nīderlandes Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā V.E. Claudia Magdalena Njoo Pieterse
15:30  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas sēde