Ināra Mūrniece pateicas Dānijas vēstniekam par parlamentārā dialoga veicināšanu

(10.07.2019.)
Galerija

Latviju un Dāniju vieno ilga sadarbības vēsture. Pateicos par Jūsu aktīvo darbu un personisko ieguldījumu Latvijas un Dānijas parlamentārā dialoga veicināšanā. Atzinīgi vērtēju ciešo Baltijas valstu un Ziemeļvalstu parlamentāro sadarbību, trešdien, 10.jūlijā, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, tiekoties ar Dānijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Hansu Brasku (Hans Brask), kurš bija ieradies atvadu vizītē parlamentā.

I.Mūrniece sveica Dāniju ar jauna parlamenta priekšsēdētāja Henrika Dama Kristensena (Henrik Dam Kristensen) ievēlēšanu un aicināja jaunievēlēto priekšsēdētāju apmeklēt Latviju vizītē. Saeimas priekšsēdētāja pauda ieinteresētību turpināt aktīvu Baltijas valstu un Ziemeļvalstu politisko dialogu. Mūsu interesēs, lai Baltijas un Ziemeļvalstu balss Eiropā būtu spēcīgāka, sacīja I.Mūrniece.

I.Mūrniece atzinīgi novērtēja veiksmīgo ilgtermiņa sadarbību ar Dāniju aizsardzības jomā.  Nozīmīga ir Dānijas dalība NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā un gaisa telpas patrulēšanā Baltijas reģionā. Esam gandarīti par Latvijas un Dānijas kopīgo iniciatīvu par NATO divīzijas štāba “Ziemeļi” izveidi Latvijā, tā I.Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu par Dānijas vēstniecības un Dānijas Kultūras institūta Latvijā ieguldījumu sadarbības veicināšanā kultūras jomā.

Dānijas vēstnieks H.Brasks strādāja Latvijā kopš 2015.gada.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157709552042372

Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt