EPPA Latvijas delegācija ar ārlietu ministru pārrunā Latvijas turpmāko rīcību organizācijā pēc Krievijas balsstiesību atjaunošanas

(09.07.2019.)
Galerija

Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas (EPPA) Latvijas delegācija otrdien, 9.jūlijā, tikās ar Latvijas ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču, lai pārrunātu aktuālo situāciju pēc Krievijas balsstiesību atjaunošanas organizācijā un spriestu par Saeimas 8.jūlijā pieņemtā lēmuma par Latvijas turpmāko rīcību EPPA izpildi.

Parlaments vakar pieņēma lēmumu, kas uzdod Saeimas delegācijai EPPA uzsākt konsultācijas ar to valstu parlamentārajām delegācijām un to locekļiem, kas balsojuši pret Krievijas Federācijas balstiessību atjaunošanu, lai līdz 2019.gada ceturtās sesijas sākumam vienotos par kopēju pozīciju un lemtu par turpmāko rīcību EPPA.

Kā informēja Saeimas priekšsēdētājas biedre, EPPA Latvijas delegācijas vadītāja Inese Lībiņa-Egnere, 6.septembrī Saeimā plānots rīkot starptautisku sanāksmi, kas pulcētu arī citu valstu parlamentāriešus, kas iebilduši pret EPPA lēmumu atjaunot Krievijas balsstiesības. I.Lībiņa-Egnere uzsvēra, ka būtiski uzklausīt līdzīgi domājošo deputātu viedokļus, lai vienotos par turpmākajiem soļiem un runātu vienā balsī.

Balsstiesības Krievijas delegācijai savulaik tika apturētas, reaģējot uz Krievijas nelikumīgi īstenoto Krimas aneksiju un nelikumīgo kara darbību Austrumukrainā 2014.gadā.

Parlamentā ar Latvijas ārlietu ministru līdz ar I.Lībiņu-Egneri tikās arī delegācijas vadītājas vietnieks Artuss Kaimiņš un delegācijas locekļi Boriss Cilevičs, Marija Golubeva un Linda Ozola. Lai pārspriestu aktuālos jautājumus, EPPA delegācijas tikšanās ar ārlietu ministru ir regulāra tradīcija.

EPPA ir Eiropas Padomes statūtorganizācija, kuras uzmanības lokā ir cilvēktiesību, daudzviedokļu demokrātijas un tiesiskas valsts aizstāvēšana, Eiropas kultūras identitātes un daudzveidības izpratnes un attīstības veicināšana un aktuālu Eiropas sabiedrības jautājumu risināšana, kā arī demokrātiskās stabilitātes stiprināšana Eiropā, atbalstot politiskās, likumdošanas un konstitucionālās reformas.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157709531349582
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā