Saeima otrajā ārkārtas sesijas sēdē lems par uzticības izteikšanu kultūras ministram

(05.07.2019.)

Saeima pirmdien, 8.jūlijā, otrajā ārkārtas sesijas sēdē lems par uzticības izteikšanu kultūras ministram Naurim Puntulim.

Tāpat deputātiem būs jālemj par Jāņa Iesalnieka 13.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu.

Galīgajā lasījumā Saeima skatīs grozījumus likumā “Par akcīzes nodokli”, kas paredz no 1.augusta par 15 procentiem samazināt akcīzes nodokļa likmi stiprajiem alkoholiskajiem dzērieniem.

Tāpat pirmdien trešajā lasījumā Saeimai būs jālemj par jaunu Tiesībaizsardzībai paredzētās fizisko personu datu apstrādes likumu.

Deputāti otrreizējā caurlūkošanā skatīs grozījumus Sabiedrības integrācijas fonda likumā. Otrreiz caurlūkot galīgajā lasījumā pieņemtās izmaiņas Saeimu bija lūdzis Valsts prezidents Raimonds Vējonis, aicinot deputātus vēlreiz izvērtēt, kādi pilnveidojumi ir nepieciešami, lai uzlabotu fonda darbu.

Saeima otrajā lasījumā lems par grozījumiem Elektroenerģijas tirgus likumā, ar kuriem paredzēts deleģēt uzdevumu pārraudzīt obligātā iepirkuma - valsts atbalsta elektroenerģijas ražotājiem - izlietojumu un novērst tā saņēmēju pārkompensāciju.

Otrajā lasījumā deputāti skatīs arī izmaiņas Kriminālprocesa likumā, kas paredz sekmēt izmeklēšanas un pierādīšanas procesu par noziedzīgi iegūtu mantu, kā arī grozījumus likumā “Par Valsts ieņēmumu dienestu”, ar kuriem paredzēts nostiprināt Valsts ieņēmumu dienesta tiesības apstrādāt fizisko personu datus.

Saeimā iesniegti arī vairāki jauni likumprojekti. Deputāti lems, vai izskatīšanai komisijās nodot likumu izmaiņas nepilngadīgo kriminālatbildības reformas īstenošanai. Reforma paredz kriminālatbildību nepilngadīgajiem piemērot tikai noteiktos gadījumos, tā samazinot jauniešu likumpārkāpēju skaitu un veicinot jauniešu veiksmīgāku integrāciju sabiedrībā.

Tāpat Saeima lems, vai izskatīšanai komisijās nodot grozījumus Mobilizācijas likumā, kas paredz pilnveidot tiesisko regulējumu valsts aizsardzības jomā, precizējot gadījumus, kad Ministru kabinets ir tiesīgs pieņemt lēmumu par zemessargu un rezerves karavīru mobilizāciju.

Pirmdienas sēdes darba kārtībā iekļauts arī lēmuma projekts par Latvijas turpmāko rīcību Eiropas Padomes Parlamentārajā asamblejā.

Saeimas 5.jūlija ārkārtas sesijas sēdes darba kārtībā ir iekļauti 18 jautājumi.

Savukārt pulksten 9.00 notiks Saeimas ārkārtas sesijas sēde, kurā Egils Levits dos Valsts prezidenta svinīgo solījumu.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā