Dagmāra Beitnere-Le Galla aicina Rumānijas vēstnieku attīstīt ciešāku sadarbību tūrismā

(05.07.2019.)
VideoGalerija

Latviju un Rumāniju vieno labas un draudzīgas divpusējās attiecības, un esam ieinteresēti sadarbību vēl vairāk aktivizēt. Mums tuvāk jāiepazīst abu valstu kultūra, ko veiksmīgi var veicināt ar tūrisma starpniecību, jo kontakti starp valstu iedzīvotājiem var dot būtisku impulsu arī aktīvākiem biznesa sakariem, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, piektdien, 5.jūlijā, parlamentā atvadu vizītē tiekoties ar Rumānijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Danu Adrianu Balanesku (Dan Adrian Balanescu).

Gan Latvija, gan Rumānija var lepoties ar savām kultūras tradīcijām, kā arī izciliem operas māksliniekiem, līdz ar to plašas iespējas pavērtu kultūras tūrisma attīstība, akcentēja D.Beitnere-Le Galla.

Saeimas priekšsēdētājas biedre un vēstnieks piekrita, ka svarīgi spēcīgi un aizraujoši stāsti par otru valsti, lai veicinātu iedzīvotāju interesi un izpratni, kā arī mudināt tuvāk iepazīt Latviju un Rumāniju.

Puses bija vienisprātis, ka aktīvākai tūristu plūsmai un biznesa kontaktiem būtiski nodrošināt tiešos lidojumus starp abu valstu galvaspilsētām. Pozitīvu ieguldījumu varētu sniegt arī Latvijas vēstniecības atvēršana Bukarestē un Rumānijas vēstniecības – Rīgā.

Kā uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre, Latvija ir ieinteresēta veicināt aktīvākus tirdzniecības kontaktus, kas līdz šim bijuši samērā pieticīgi. Tostarp kā perspektīvu jomu D.Beitnere-Le Galla un vēstnieks izcēla informācijas un komunikācijas tehnoloģijas.

Saskatām iespējas ciešākai sadarbībai arī izglītībā, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre, akcentējot universitātes kā būtiskus zinātnes un pētniecības centrus. Kā uzsvēra vēstnieks, Rumānija ir ieinteresēta attīstīt arī rumāņu valodas apguves programmas un kā veiksmīgu piemēru izcēla pieredzi Lietuvā, piedāvājot universitātē apgūt rumāņu valodu.

Veiksmīgi vērtējama parlamentārā sadarbība starp Latvijas un Rumānijas parlamentiem, un esam ieinteresēti to turpināt, sacīja D.Beitnere-Le Galla. Vēstnieks aicināja Saeimas priekšsēdētājas biedri vizītē apmeklēt Rumāniju.

Puses pārrunāja arī aktualitātes abās valstīs un Eiropas Savienībā (ES), paužot atbalstu Austrumu partnerībai kā būtiskai ES ārpolitikas prioritātei.

Ar Rumānijas vēstnieku līdz ar D.Beitneri-Le Gallu tikās arī Saeimas deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Rumānijas parlamentu vadītājs Atis Lejiņš. Sarunā piedalījās arī Rumānijas goda konsule Latvijā Ileana Adriana Rutmane (Ileana Adriana Rutman), kurai Saeimas priekšsēdētājas biedre pateicās par personīgo ieguldījumu Latvijas un Rumānijas divpusējo attiecību stiprināšanā.

 

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157709442016127
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā