Saeimas priekšsēdētāja vizītē apmeklēs Poliju

(28.06.2019.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece no 29.jūnija līdz 1.jūlijam vizītē apmeklēs Poliju, kur piedalīsies Ļubļinas ūnijas 450.gadadienai veltītajos pasākumos.

I.Mūrniece vizītes laikā tiksies ar Polijas un Lietuvas parlamentu priekšsēdētājiem un pārrunās reģionālās sadarbības jautājumus.

Saeimas priekšsēdētāju vizītē pavadīs Saeimas deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Polijas parlamentu vadītāja Linda Ozola. Ļubļinas ūnijas 450.gadadienai veltītos pasākumus apmeklēs arī Baltijas Asamblejas (BA) prezidents, BA Latvijas delegācijas vadītājs Jānis Vucāns.

I.Mūrniece vizītē dosies pēc Polijas Seima priekšsēdētāja Mareka Kuhčinska (Marek Kuchciński) un Polijas Senāta priekšsēdētāja Stanislava Karčevska (Stanisław Karczewski) ielūguma.

Ļubļinas ūniju noslēdza 1569.gadā, tādējādi liekot pamatus Polijas karalistes un Lietuvas dižkunigaitijas apvienošanai vienotā republikā.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt