Ināra Mūrniece pateicas Vācijas vēstniekam par ieguldījumu divpusējo attiecību stiprināšanā

(19.06.2019.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece trešdien, 19.jūnijā, tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Rolfu Ernstu Šuti (Rolf Ernst Schütte), kurš bija ieradies atvadu vizītē. Saeimas priekšsēdētāja pateicās vēstniekam par aktīvo darbu Latvijā un personīgo ieguldījumu Latvijas un Vācijas attiecību stiprināšanā.

Vācija mums ir tuvs draugs un sabiedrotais, sacīja Saeimas priekšsēdētāja, akcentējot valstu aktīvo augsta līmeņa amatpersonu vizīšu apmaiņu, kā arī ciešo parlamentāro sadarbību. Saeimā izveidotajā deputātu grupā sadarbības veicināšanai ar Vācijas parlamentu darbojas vairāk nekā piektdaļa no visiem parlamentāriešiem.

Kā akcentēja I.Mūrniece, drošība ir viena no mūsu galvenajām prioritātēm. Izceļot paveikto darbu drošības stiprināšanā, Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra arī finanšu sektora stiprināšanas pasākumus. Saeimā skatīti grozījumi vairākos likumos, lai stiprinātu cīņu pret noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju.

Tāpat Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu par aktīvajiem kultūras sakariem un atzinīgus vārdus veltīja Gētes institūta darbam Latvijā, piedāvājot plašas kultūras apmaiņas un vācu valodas apguves iespējas. Savukārt vēstnieks akcentēja Latvijas kultūras dzīves bagātību, it sevišķi mūzikas jomā, uzsverot, ka Latvija var lepoties ar daudziem talantīgiem māksliniekiem, kas ir augstu novērtēti arī Vācijā.

Vēstnieks R.E.Šute darbam Latvijā tika akreditēts 2015.gada augustā.

 

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157709151443281
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt