Saeimā diskutē par jaunatnes politikas attīstību

(18.06.2019.)

Saeimā otrdien, 18.jūnijā, norisinājās darba seminārs “Jaunatnes politika – kur esam un kurā virzienā dodamies”. Tā mērķis – izvērtēt jaunatnes politikas jomā sasniegto un spriest par nepieciešamajām izmaiņām normatīvajos aktos, lai veicinātu jaunatnes politikas attīstību Latvijā. 

Semināru atklāja Saeimas sekretāra biedre Marija Golubeva, Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāte Anita Muižniece un deputāts Mārtiņš Šteins. 

Semināra pirmajā daļā klātesošie uzklausīja Izglītības un zinātnes ministrijas ziņojumu par aktualitātēm jaunatnes politikas īstenošanā un plānotajiem uzlabojumiem, kā arī diskutēja par pētījuma “Jauniešu labbūtība Baltijas valstīs” rezultātiem Latvijā. 

Savukārt otrajā daļā uzmanības centrā bija darbā ar jaunatni iesaistīto skatījums par jaunatnes politiku. Jautājums aplūkots gan no jauniešu un jaunatnes organizāciju, gan pašvaldību jaunatnes lietu speciālistu, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras un nevalstisko organizāciju sektora pētnieku skatpunkta. 

 

Semināra materiāli:

Programma

Izglītības un zinātnes ministrijas prezentācija "Eiropas jaunatnes mērķi"

Izglītības un zinātnes ministrijas prezentācija "Jaunieši ir mūsu nākotne šodiena"

Kultūras ministrijas Mediju politikas nodaļas ekspertes Klintas Ločmeles prezentācija

Biedrības "Latvijas Skautu un gaidu centralā organizācija" vadītājas Agnijas Jansones prezentācija

Biedrības "Latvijas Jaunatnes padome" prezidenta Emīla Anškena prezentācija

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras Starptautiskās sadarbības un atbalsta daļas vadītājas Ditas Usāres prezentācija

Fotogrāfijas

 

 

 

Saeimas Preses dienests

 

 

Piektdien, 29.martā