Vita Anda Tērauda Varšavā: nākotnes Eiropas Savienības izaicinājums - digitālā ekonomika un globalizācija

(10.06.2019.)

Eiropas Savienības (ES) ilgtermiņa nākotnes izaicinājumi saistīti ar digitālās ekonomikas attīstību, globalizācijas ietekmi, kā arī spēju saglabāt konkurētspēju, respektējot liberālās demokrātijas pamatprincipus, pirmdien, 10.jūnijā, Polijā sacīja Saeimas  Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda, pēc tikšanās ar Igaunijas, Lietuvas un Polijas parlamentu Eiropas lietu komisiju deputātiem un pārstāvjiem.

Tikšanās laikā komisiju priekšsēdētāji pārrunāja arī tuvākās nākotnes izaicinājumus, jaunievēlēto Eiropas Parlamenta deputātu ietekmi lēmumu pieņemšanā, kā arī diskutēja par potenciālajiem Eiropas Komisijas vadītājiem un augsto amatpersonu kandidātiem.

Baltijas valstu un Polijas parlamentu Eiropas lietu komisijas tradicionāli divreiz gadā rīko komisiju priekšsēdētāju sanāksmes, lai apspriestu ES aktuālos jautājumus. Tikšanās šādā formātā palīdz stiprināt draudzīgās sadarbības saites, kas noder viedokļu tuvināšanai un kompromisu meklēšanai, veidojot valsts nacionālajām interesēm atbilstošu politiku. Starpparlamentārās sanāksmes organizē pēc rotācijas principa. Nākamā tikšanās norisināsies rudenī Lietuvā, bet 2020.gada pavasarī Latvijā.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā