Inese Lībiņa-Egnere: esam gandarīti par aktīvo dialogu ar Šveici

(04.06.2019.)
Galerija

Šveice mūsu valstij ir labs draugs un sabiedrotais. Esam gandarīti par aktīvo politisko dialogu un konstruktīvo praktisko sadarbību. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, otrdien, 4.jūnijā, Saeimā uzņemot Šveices asociācijas “Pro Baltikum” delegāciju. 

Latvija un Šveice 2021.gadā atzīmēs 100 gadus kopš diplomātisko attiecību nodibināšanas. Augstu novērtējam, ka Šveice bija viena no tām valstīm, kuras neatzina Latvijas inkorporāciju Padomju Savienībā, sacīja I.Lībiņa–Egnere.  

Abas valstis saista lieliska sadarbība kultūras jomā, atzina tikšanās dalībnieki. Šoruden Cīrihē plānots valsts akadēmiskā kora “Latvija” koncerts par godu Latvijas neatkarības 101.gadadienai. Saeimas priekšsēdētājas biedre arī pauda gandarījumu, ka jaunajās Lugāno Vēstures arhīva telpās pērn atvērta Rainim un Aspazijai veltīta ekspozīcija, saglabājot Šveices iedzīvotājiem iespēju iepazīt izcilo latviešu literātu dzīvi un daiļradi.  

Šveices delegācija interesējās par norisēm Latvijas politiskajā un sabiedriskajā dzīvē, tostarp drošības situāciju Baltijas reģionā, informatīvās telpas drošību un darbaspēka migrācijas tendencēm.

I.Lībiņa-Egnere iepazīstināja viesus ar aktuālajām likumdošanas iniciatīvām Latvijas parlamentā, tostarp darbu pie finanšu sistēmas pilnveidošanas, lai efektīvāk cīnītos ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju un terorisma finansēšanu.

Asociācija “Pro Baltikum” ir dibināta 1991.gadā Šveicē kā triju Baltijas valstu atbalsta grupa, kas īpašu uzmanību pievērš ekonomikas un kultūras attīstībai Baltijas reģionā. Šī asociācija veicina visu līmeņu sadarbību politikā, kultūrā un zinātnē, kā arī sniedz atbalstu kontaktu dibināšanā. “Pro Baltikum” veido Šveices parlamentārieši, finanšu sektora pārstāvji un pašvaldību deputāti.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157708920754217

Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt