Saeimas namā sveiks jaunos basketbolistus, trenerus un tiesnešus

(31.05.2019.)

Saeimas namā otrdien, 4.jūnijā, tiks sveikti mācībās sekmīgākie Latvijas Jaunatnes basketbola līgas (LJBL) basketbolisti, labākie treneri un tiesneši, kā arī Valdemāra Baumaņa kausa ieguvēji.

Svinīgajā pasākumā jaunos basketbolistus sveiks un Valdemāra Baumaņa kausu sezonas labākajiem spēlētājiem – Mārai Motei un Artūram Žagaram - pasniegs Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

Basketboliste M.Mote šosezon debitēja komandā “TTT Rīga” un ir pārstāvējusi Latviju U17 un U19 Pasaules kausa izcīņā. Savukārt A.Žagars spēlē Spānijas virslīgā. 2019.gadā basketbolists Latviju pārstāvēja Eiropas U18 čempionāta, kur ieguva sudraba medaļu, kā arī bija iekļauts turnīrā “Zvaigžņu piecinieks”. 

Jaunos basketbolistus sveiks arī Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Sandis Riekstiņš, apakškomisijas sekretārs Raimonds Bergmanis, Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins, kā arī Latvijas basketbola valstsvienības Sieviešu izlases ģenerālmenedžere Gunta Baško.

Savukārt Rīgas Biznesa skola svinīgajā pasākumā sveiks stipendijas ieguvēju – jauno basketbolistu Dāvi Matīsu Žildi.

Labākos jaunos basketbolistus, viņu trenerus, kā arī tiesnešus Saeimas namā sveic ik gadu. V.Baumaņa piemiņas balva Latvijas labākajiem jaunajiem basketbolistiem tiek pasniegta kopš 1994.gada. Valdemāra Baumaņa (1905-1992) vadībā Latvijas basketbolistu valstsvienība 1935.gadā izcīnīja Eiropas čempiona titulu.

Svinīgais pasākums otrdien, 4.jūnijā, sāksies pulksten 12.00 Saeimas nama Sēžu zālē ar kopīgu fotografēšanos, bet apbalvošana notiks Sarkanajā zālē.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta