Ināra Mūrniece: ES Austrumu partnerībā būtiska neatlaidība, pragmatisms un reformu īstenošana

(31.05.2019.)

Eiropas Savienības (ES) sadarbībā ar tās austrumu partneriem ir būtiska neatlaidība, pragmatisms un praktiska reformu īstenošana. Baltijas politiķiem ir jābūt proaktīviem, mērķtiecīgi attīstot Austrumu partnerības politiku un to stingri uzturot ES darba kārtībā, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, piektdien, 31.maijā, Viļņā uzrunājot klātesošos Baltijas Asamblejas (BA) Austrumu partnerības konferencē.

“Mums ir vairāk jāstrādā ar Austrumu partnerības reģiona valstu jauniešiem, jo viņi būs tie, kas pēc desmit un piecpadsmit gadiem lems par savu valstu nākotni Eiropā,” tā I.Mūrniece. Latvija par divpusējās sadarbības prioritāti ir izvirzījusi Austrumu partnerības reģionu, piedāvājot šī reģiona valstīm savu demokrātisko reformu pieredzi labas pārvaldības īstenošanā, cīņā pret korupciju, attīstot pārrobežu sadarbības projektus, kā arī izglītības un mediju jomā.

Šobrīd galvenajai uzmanībai ir jābūt pievērstai praktiskās sadarbības attīstīšanai, sacīja Saeimas priekšsēdētāja, uzsverot, ka nozīmīgs darbs ir jāiegulda reformu īstenošanā, lai Austrumu partnerības valstis un to sabiedrības kļūtu noturīgākas, attīstītākas, ekonomiski spēcīgākas un konkurētspējīgākas. Mūsu mērķis ir ilgtspējīgas demokrātiskas reformas ar taustāmiem rezultātiem. Sabiedrības uzticēšanās un atbalsts reformu procesam sakņojas nevis solījumos, bet gan reāli paveiktajā, uzsvēra I.Mūrniece. Turpmākajos gados ES būtu iespējas attīstīt ciešāku sadarbību ar Austrumu partnerības valstīm konkrētās nozarēs, kā arī sekmēt šī reģiona valstu aktīvāku iesaisti ES programmās.

Saeimas priekšsēdētāja un deputāti Viļņā kopā ar Lietuvas un Igaunijas deputātiem piedalās BA Austrumu partnerības konferencē, lai diskutētu par Austrumu partnerības politiku un iezīmētu vēlamo virzību nākamo desmit gadu periodam. Austrumu partnerība tika uzsākta 2009.gadā un tajā piedalās Armēnija, Azerbaidžāna, Baltkrievija, Gruzija, Moldova un Ukraina.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157708850276187
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde