Topošie žurnālisti Saeimas namā iepazīs reportiera darbu

(29.05.2019.)

Ceturtdien, 30.maijā, Saeimas namā jau astoto gadu viesosies žurnālistikas studenti no Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes, lai praktiski apgūtu reportiera iemaņas un klātienē iepazītu žurnālista darba specifiku parlamentā.

Saeimā studenti varēs klātienē vērot parlamenta sēdi, kā arī apgūt un attīstīt reportiera prasmes, izmēģinot spēkus deputātu intervēšanā, tādējādi gūstot priekšstatu par parlamentā strādājošo reportieru darbu.

Studenti varēs noklausīties arī stāstījumu par Saeimu, likumdošanu, dialogu ar sabiedrību un mediju darbu parlamentā, kā arī uzdot jautājumus.

Žurnālistikas studenti parlamentu apmeklēs studiju kursa “Reportiera darbnīca – reportiera darbs Saeimā” ietvaros sadarbībā ar Saeimas Sabiedrisko attiecību biroju. Topošajiem žurnālistiem tā ir iespēja attīstīt reportiera darba iemaņas, veicot profesijai raksturīgus uzdevumus reālā darba vidē.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt