Latviju oficiālā vizītē apmeklēs Korejas Republikas parlamenta priekšsēdētājs

(27.05.2019.)

Oficiālā vizītē Latvijā no 31.maija līdz 2.jūnijam uzturēsies Korejas Republikas Nacionālās asamblejas priekšsēdētājs Muns Hisangs (Moon Hee-sang).

31.maijā Korejas Republikas parlamenta priekšsēdētājs tiksies ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci, lai pārrunātu turpmākās divpusējās sadarbības iespējas, kā arī aktuālos starptautiskās dienaskārtības jautājumus. Tāpat vizītes laikā Dienvidkorejas parlamenta priekšsēdētājam paredzēta tikšanās ar Saeimas priekšsēdētājas biedri Dagmāru Beitneri-Le Gallu.

Viesojoties Latvijā, Muns Hisangs tiksies arī ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni un premjerministru Arturu Krišjāni Kariņu.

Korejas Republikas parlamenta priekšsēdētājs kopā ar I.Mūrnieci piedalīsies ziedu nolikšanas ceremonijā pie Brīvības pieminekļa. Tāpat Muns Hisangs apmeklēs Latvijas Okupācijas muzeju, kā arī viesosies Turaidas muzejrezervātā un Rundāles pilī.

Dienvidkorejas parlamenta priekšsēdētāju vizītē pavadīs arī vairāki Nacionālās asamblejas deputāti.

 

Mediju ievērībai
Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, lai apmeklētu mediju programmā norādītos pasākumus, nepieciešama speciālā akreditācija.

Mediju pārstāvji pieteikties speciālajai akreditācijai var līdz 29.maija pulksten 15.00, rakstot e-pastu uz prese@saeima.lv vai zvanot 67087244. Pieteikumā lūdzam norādīt vārdu, uzvārdu, personas kodu, pārstāvēto mediju un amatu, kā arī pasākumus, kurus plānots apmeklēt. Par iespēju apmeklēt pasākumus, kas nav iekļauti mediju programmā, lūdzam laikus sazināties ar Saeimas Preses dienestu, zvanot 67087281.

 

Mediju programma

 Piektdiena, 31.maijs

14.30 – 15.15   Tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni
Rīgas pilī Pils laukumā 3. TV, foto iespēja tikšanās sākumā.
Kontaktpersona plašsaziņas līdzekļiem – Valsts prezidenta preses padomniece Kristīne Kļaveniece, tālr. 26417267, e-pasts - kristine.klaveniece@president.lv.

15.25 – 16.00   Tikšanās ar Ministru prezidentu Arturu Krišjāni Kariņu
Ministru kabinetā Brīvības bulvārī 36. TV, foto iespēja tikšanās sākumā.
Kontaktpersona plašsaziņas līdzekļiem – Ministru kabineta preses sekretāre Sabīne Spurķe, tālr. 20604166, e-pasts - sabine.spurke@mk.gov.lv

16.10 – 16.50   Tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci
Baltajā zālē un Viesu zālē Jēkaba ielā 11. TV, foto iespēja tikšanās sākumā.
Mediju pārstāvju pulcēšanās Saeimas nama Lielajā vestibilā.

16.50 – 16.55   Parlamentu saprašanās memoranda parakstīšana
Balsošanas zālē Jēkaba ielā 11. TV, foto iespēja.

17.10 – 17.25   Ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa
TV, foto iespēja. Mediju pulcēšanās laukumā pie Brīvības pieminekļa.

Mediju pārstāvju ierašanās katrā no pasākumiem – 30 minūtes pirms to sākuma.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā