Par ētikas kodeksa pārkāpumu deputātam Igoram Pimenovam izteikts brīdinājums

(23.05.2019.)

13.Saeimas deputātam Igoram Pimenovam par deputātu ētikas kodeksa pārkāpumu izteikts rakstveida brīdinājums. To Saeimas sēdē ceturtdien, 25.maijā, paziņoja Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētāja Janīna Kursīte-Pakule. 

Saskaņā ar Saeimas kārtības rullī noteikto Mandātu komisijas lēmums tiks publicēts oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”.  

Atbildīgā komisija lēmumu pieņēma, izskatot deputātu Jāņa Dombravas, Jutas Strīķes, Artusa Kaimiņa, Edvīna Šnores un Anitas Muižnieces iesniegumu ar lūgumu izvērtēt deputāta I.Pimenova izteikumus Saeimas 28.marta un 4.aprīļa sēdēs. 

Mandātu komisija konstatējusi, ka I.Pimenovs pārkāpis Saeimas deputātu ētikas kodeksa 1, 4., 5. un 7.pantu. Tie nosaka, ka Saeimas deputātu ētikas kodeksa mērķis ir iedibināt augstus uzvedības standartus un tādējādi vairot sabiedrības uzticēšanos Saeimai, deputāts godprātīgi ievēro Saeimas deputāta svinīgajā solījumā pausto apņemšanos un  ciena, un vienmēr ievēro Satversmi, Saeimas kārtības rulli un citus normatīvos aktus. Tāpat ētikas kodekss nosaka, ka deputāts publiskos izteikumos izvairās no vārdiem, žestiem un citādas rīcības, kas var būt aizskaroša, kā arī nelieto apvainojošus vai ar Saeimas cieņu nesavienojamus izteicienus, balstās uz faktiem, to godīgu interpretāciju un argumentāciju.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt