Inese Ikstena: dzimumu līdztiesība zinātnes, tehnoloģiju un inženierzinātņu jomā joprojām ir neapmierinošā līmenī

(20.05.2019.)

Dzimumu līdztiesība joprojām ir svarīgs jautājums, un tā aizvien ir neapmierinošā līmenī zinātnes, tehnoloģiju, inženierzinātņu, matemātikas, ražošanas un dizaina nozarēs, tostarp, izteikts sieviešu trūkums vadītāju vidū šajās nozarēs, sacīja Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas priekšsēdētāja biedre Inese Ikstena pirmdien, 20.maijā, Parīzē, Francijā, kur piedalās Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) foruma darba grupā par sieviešu līdzdalību digitālajās zinātnēs un tehnoloģijās.

“Domājot par nākotnes karjeras iespējām, sabiedrībā aizvien valda stereotipi un sievietes salīdzinoši reti izvēlas studiju iespējas tādās perspektīvās jomās kā informācijas tehnoloģijas un inženierzinātnes, lai gan ir talantīgas, spējīgas un apķērīgas. Nepieciešams būtisks izrāviens, lai mainītu domāšanu un veicinātu dzimumu līdztiesību. Mērķis ir veicināt sieviešu iesaisti stereotipiski par “vīriešu jomām” dēvētajās nozarēs, un tam svarīgs arī spēcīgs politiskais atbalsts starptautiskā līmenī. Par to diskutēs arī Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas darba grupā, kurā pulcējušies eksperti no visas pasaules,” akcentēja I.Ikstena.

OECD forums ar devīzi “Pasaule e-kustībā” (World in e-motion), kura ietvaros paredzētas vairākas darba grupas, tai skaitā par sieviešu līdzdalību digitālajās zinātnēs un tehnoloģijās, migrāciju un nākotnes tehnoloģijām, šogad no 20. līdz 21.maijam norisinās Parīzē, Francijā. Forumā piedalās arī deputātes Linda Ozola un Evita Zālīte-Grosa, informēja I.Ikstena.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde