Publisko izdevumu komisijā skatīs ierobežotas pieejamības ziņojumu par SIA “Rīgas satiksme” darbību

(08.04.2019.)

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija otrdien, 9.aprīlī, pulksten 12.00 sēdē izskatīs auditorkompānijas “Ernst&Young Baltic” ziņojumu par SIA “Rīgas satiksme” darbību.

Komisijas priekšsēdētājs Kaspars Ģirģens, iepazīstoties ar dokumenta saturu, jau aicinājis Valsts ieņēmumu dienestu veikt Rīgas pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” un tā sadarbības partneru nodokļu auditu laika posmā par pēdējiem trīs gadiem, papildus veicot nodokļu auditu arī visiem sadarbības partneru patiesā labuma guvējiem (īpašniekiem).

Sēde sakontēji būs atklāta. Komisija uzklausīs uzaicināto personu un Saeimas Juridiskā biroja pārstāvju viedokli par iespēju ziņojumu skatīt atklātā sēdē vai arī lemt par sēdes statusa maiņu uz slēgtu sēdi.

Komisija uz sēdi aicinājusi Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijas, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja, Valsts policijas, Iepirkumu uzraudzības biroja, Rīgas pašvaldības, SIA “Rīgas satiksme” pārstāvjus un citus. Sēdē aicināti piedalīties arī mediju pārstāvji.

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija jau iepriekš SIA “Rīgas satiksmei” un Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam pieprasījusi iesniegt pašvaldības uzņēmuma revīzijas ziņojumu par kapitālsabiedrības darba efektivitāti. Tomēr uzņēmums atteicās to darīt, aizbildinoties ar līguma konfidencialitātes nosacījumiem, tādā veidā kavējot komisijas darbu.

Komisija atkārtoti uzdeva N.Ušakovam nodrošināt ziņojuma iesniegšanu, norādot, ka pretējā gadījumā komisijas priekšsēdētājs K.Ģirģens rosinātu lemt par parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidi, kas nodrošinātu piekļuvi šim dokumentam, pieprasot ziņojumu tiesībsargājošajām institūcijām. Pēc atkārtota pieprasījuma auditorkompānijas “Ernst&Young Baltic” ziņojums tika iesniegts komisijā līdz noteiktajam termiņam. K.Ģirģens pauda gandarījumu, ka komisija varēs pilnvērtīgi veikt savu darbu, tomēr vienlaikus uzskatīja par nepieņemamu, ka tik daudz komisijas laika un resursu bija jāpatērē dokumenta saņemšanai.

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde