Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā lems par ieceri tabaku veikalos tirgot tikai pēc cenu lapām

(03.04.2019.)

Saeima ceturtdien, 4.aprīlī, galīgajā lasījumā lems par likumprojektu, ar kuru plānots aizliegt mazumtirdzniecības vietās tabakas izstrādājumus izlikt pircēju apskatei. Likumprojekts paredz, ka tabakas izstrādājumus varēs iegādāties tikai pēc cenu lapas.

Tāpat galīgajā lasījumā Saeima rīt skatīs likumprojektu, ar kuru plānots ratificēt jaunu Latvijas Republikas un Baltkrievijas Republikas valdības nolīgumu par starptautisko dzelzceļa satiksmi.

Otrajā lasījumā Saeima skatīs grozījumus Krimināllikumā. Izmaiņas paredz pilnveidot normatīvo regulējumu cīņai pret cilvēku orgānu tirdzniecību.

Tāpat deputāti rīt otrajā lasījumā lems par likumprojektu, kas paredz noteikt pārejas periodu, lai personām, kas taisījušas privātu testamentu divu vai vairāku liecinieku klātbūtnē, dotu laiku savu pēdējo gribu ietvert citā, spēkā esošajam regulējumam atbilstošā formā.

Saeima otrajā lasījumā skatīs arī priekšlikumus grozījumiem sešos likumos saistībā ar plānoto vienotā nodokļu konta ieviešanu Valsts kasē, kas paredz iespēju visus regulāri maksājamos nodokļus nomaksāt vienā maksājumā.

Parlaments lems arī par jaunu likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās, tostarp par grozījumu, kas paredz nodrošināt pilnīgu Latvijas Nacionālā arhīva rīcībā esošo Valsts drošības komitejas informatoru kartotēku publiskošanu.

Saeima arī lems, vai komisijām izskatīšanai nodot grozījumus Saeimas vēlēšanu likumā, kas paredz tiesības pieteiktajam kandidātam apstrīdēt balsu skaitīšanas rezultātus.

Tāpat deputātiem būs jālemj, vai izskatīšanai komisijās nodot vairākus likumprojektus, ar kuriem paredzēts veicināt darbības caurskatāmību jautājumos, kas saistīti ar ieguldījumiem tādu akciju sabiedrību akcijās, kuru juridiskā adrese ir reģistrēta Eiropas Savienības dalībvalstī un Eiropas Ekonomikas zonas valstī.

Ministru kabinets lūdzis Saeimu rītdienas sēdē iekļaut vairākus likumprojektus, kas paredz veikt finanšu sektora kontroles reformu, uzlabojot finanšu sektora darbību Latvijā. Likumprojekti cita starpā paredz paplašināt Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes priekšsēdētāja un locekļu amatu kandidātiem izvirzāmās prasības, kā arī mainīt padomes locekļu iecelšanas kārtību.

Saeimas 4.aprīļa sēdes darba kārtībā ir 28 jautājumi. Plānots, ka tā sāksies desmit minūtes pēc 28.marta kārtējās sēdes turpinājuma, kurā Saeima otrajā lasījumā skatīs grozījumus likumā “Par sapulcēm, gājieniem un piketiem”. Tie paredz, ka sapulču, gājienu un piketu dalībniekiem šo pasākumu laikā būs aizliegts izmantot bijušās PSRS, tās republiku un nacistiskās Vācijas bruņoto spēku un represīvo iestāžu formastērpus.

Tāpat šajā sēdē Saeima 1.lasījumā skatīs grozījumus, kas paredz, ka nostiprinājuma lūgumu varēs iesniegt zemesgrāmatā arī elektroniskā formā, ja privātpersona elektroniski parakstījusi un zvērināts notārs elektroniski apliecinājis tās parakstu uz nostiprinājuma lūguma.

Ceturtdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā