Publisko izdevumu komisija saņēmusi SIA “Rīgas satiksme” auditoru ziņojumu

(01.04.2019.)

Šodien līdz noteiktajam termiņam Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijā iesniegtais auditorkompānijas “Ernst&Young Baltic” ziņojums par SIA “Rīgas satiksme” darbību tiks skatīts komisijas sēdē nākamo otrdien, 9.aprīlī, informēja tās priekšsēdētājs Kaspars Ģirģens.

K.Ģirģens pauž gandarījumu, ka komisija tagad varēs pilnvērtīgi veikt savu darbu, bet vienlaikus uzskata par nepieņemamu, ka tik daudz komisijas laika un resursu bija jāpatērē dokumenta saņemšanai.

Jau tika ziņots, ka Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija pagājušajā nedēļā atkārtoti uzdevusi Rīgas mēram Nilam Ušakovam līdz šī gada 1.aprīlim pulksten 10.00 iesniegt auditorkompānijas “Ernst&Young Baltic” ziņojumu par SIA “Rīgas satiksme” darbību. Pretējā gadījumā komisijas priekšsēdētājs K.Ģirģens rosinātu lemt par parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidi, kas nodrošinātu piekļuvi šim dokumentam tiesiskā ceļā, pieprasot ziņojumu tiesībsargājošajām institūcijām.

Komisijas priekšsēdētājs uzsvēra, ka “dokumenta neiesniegšana ir necieņas izrādīšana komisijai un Latvijas iedzīvotājiem, kuriem ir tiesības ar komisijas starpniecību uzzināt šī dokumenta saturu”.

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija iepriekš SIA “Rīgas satiksme” un Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam pieprasīja iesniegt pašvaldības uzņēmuma revīzijas ziņojumu par kapitālsabiedrības darba efektivitāti. Uzņēmums atteicās to darīt, aizbildinoties ar līguma konfidencialitātes nosacījumiem, tādā veidā kavējot komisijas darbu.

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima