Saeimas priekšsēdētāja piedalīsies NATO 70.gadadienai veltītā pieņemšanā

(27.03.2019.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece trešdien, 27.martā, piedalīsies NATO 70.gadadienai veltītā svinīgā pasākumā, ko rīko NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupā pārstāvēto valstu vēstnieki, un sveiks klātesošos zīmīgajā jubilejā.

NATO paplašinātās klātbūtnes daudznacionālās kaujas grupas Latvijā mērķis ir stiprināt aizsardzības un atturēšanas spējas alianses austrumos, un tā mūsu valstī atrodas kopš 2017.gada jūnija. Latvijā izvietoto kaujas grupu vada Kanāda, un tajā ietilpst ap 1400 karavīru no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Kanādas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas un Spānijas.

NATO izveidota 1949.gada 4.aprīlī, un Latvija par pilntiesīgu Ziemeļatlantijas līguma organizācijas dalībvalsti kļuva 2004.gada 29.martā.

NATO 70.gadadienai veltītais svinīgais pasākums notiks trešdien, 27.martā, pulksten 16.00 Melngalvju namā, Rīgā, Rātslaukumā 7.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt