Deputāti: “Rīgas Satiksmes” audita rezultātiem nevajadzētu būt slepeniem

(26.03.2019.)

Rīgas pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” veiktā audita rezultātiem nevajadzētu būt slepeniem, jo tie skar publisko līdzekļu izlietojumu, otrdien, 26.martā, pauda Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas deputāti.

Publisko izdevumu un revīzijas komisijas priekšsēdētājs Kaspars Ģirģens norādīja, ka komisijas deputāti vērsušies pie uzņēmuma “Rīgas satiksme” ar lūgumu saņemt auditorkompānijas “Ernest&Young” ziņojumu par tās darbību, tomēr saņēmuši atteikumu ar pamatojumu, ka ziņojums pēc sava satura un būtības paredzēts kapitālsabiedrībai un tās īpašniekiem operatīvo lēmumu pieņemšanai. Arī sēdē klātesošie Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāvji deputātus informēja, ka ministrijas darbiniekiem ar ziņojumu bijusi iespēja iepazīties, tikai parakstot dokumentus par datu neizpaušanu.

Komisijas sēdē deputāti tika informēti par VARAM veiktās Rīgas pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” audita analīzes rezultātiem. Pārbaudē ministrija konstatējusi iespējamus pārkāpumus, par kuriem lūgti paskaidrojumi Rīgas domes priekšsēdētājam. Pēc to saņemšanas tiks lemts par turpmāko ministrijas rīcību, deputātus informēja VARAM pārstāvis, norādot, ka pēc priekšsēdētāja paskaidrojumu izvērtējuma ar motivētu rīkojumu iespējams viņu atstādināt no amata pienākumu pildīšanas.

Savukārt Publisko izdevumu un revīzijas komisijas iepriekš sagatavotais iesniegums par Valsts kontroles revīzijā konstatētajiem pārkāpumiem uzņēmumā “Rīgas satiksme” izvērtēts, situācijā saskatītas iespējamas noziedzīga nodarījuma pazīmes, un iesniegums nodots tālāk Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam, informēja Valsts policijas pārstāvis.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt