Saeima galīgajā lasījumā skatīs likumprojektus saistībā ar Apvienotās Karalistes izstāšanos no Eiropas Savienības

(20.03.2019.)

Saeima ceturtdien, 20.martā, galīgajā lasījumā skatīs likuma projektu, ar kuru paredzēts nodrošināt tiesisko sadarbību un personu tiesību aizsardzību pārejas periodā pēc Apvienotās Karalistes izstāšanās no Eiropas Savienības (ES).

Tāpat deputātiem rīt galīgajā lasījumā būs jālemj par grozījumiem Uzņēmumu ienākuma nodokļu likumā, kā arī izmaiņām Stratēģiskas nozīmes preču aprites likumā, ar kurām plānots nodrošināt atvieglojumus divējāda lietojuma preču tranzītam uz Apvienoto Karalisti un otrādi.

Saeima otrajā lasījumā kā steidzamus skatīs arī grozījumus Dokumentu legalizācijas likumā. Izmaiņas paredz precizēt tiesisko regulējumu par legalizācijas prasībām publiskiem dokumentiem, kas izsniegti Apvienotajā Karalistē, lai arī pēc Apvienotās Karalistes izstāšanās no ES tiktu saglabāta šobrīd spēkā esošā kārtība.

Galīgajā lasījumā parlaments lems arī par grozījumiem likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli”. Ar izmaiņām paredzēts noteikt, ka 2018. un 2019.gada ienākumu deklarācijā aprēķināto nodokļa piemaksu varēs samaksāt līdz 2020.gada 1.decembrim.

Trešajā lasījumā Saeima skatīs grozījumus Izglītības likumā, kas paredz ieviest to personu reģistru, kurām izsniegtas izziņas par ārvalstīs iegūtās izglītības atzīšanu.

Parlaments lems arī par jaunu likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās, tostarp par grozījumiem Pievienotās vērtības nodokļa likumā, kas paredz paplašināt Valsts ieņēmumu dienesta (VID) tiesības izslēgt reģistrētu pievienotās vērtības nodokļa (PVN) maksātāju no VID PVN maksātāju reģistra.

Saeimas Juridiskā komisija lūgusi parlamentu rītdienas sēdes darba kārtībā iekļaut lēmuma projektus par Centrālās vēlēšanu komisijas locekļu un komisijas priekšsēdētāja ievēlēšanu. Savukārt Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija lūgusi Saeimu rīt darba kārtībā iekļaut lēmuma projektu par administratīvi teritoriālās reformas turpināšanu.

Saeimas 21.marta sēdes apstiprinātajā darba kārtībā ir 22 jautājumi.

Ceturtdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā