Publisko izdevumu komisija: tenisa centra “Lielupe” attīstībai nepieciešams izstrādāt konkrētu darbības stratēģiju

(06.02.2019.)

Tenisa centra “Lielupe” attīstībai nepieciešams izstrādāt konkrētu darbības stratēģiju, kā arī jānodrošina tās pārvaldība atbilstoši publiskas personas komercdarbības principiem, trešdien, 6.februārī, Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdē uzsvēra deputāti.

Komisijas sēdē, lai apspriestu Valsts kontroles (VK) revīzijas ziņojumu par Izglītības un zinātnes ministrijas nodrošināto SIA “Tenisa centra “Lielupe”” pārvaldību, deputāti tikās ar Valsts kontroles un ministrijas pārstāvjiem.

VK veiktajā revīzijā par 2017. un 2018.gadu un atsevišķos revīzijas jautājumos arī par ilgāku laika periodu secināts, ka ministrija, neizvērtējot valsts līdzdalības tenisa centrā “Lielupe” atbilstību publiskas personas komercdarbības principiem, tenisa centra attīstībā investējusi valsts budžeta līdzekļus 11,5 miljonu eiro apmērā. Problēmas saskatītas gan izvēlētajā nacionālās sporta bāzes pārvaldības sistēmā, gan finansējuma izlietojumā, ieguldot vairāk nekā 700 tūkstošus eiro uzturēšanas darbos un pakalpojumos, kuri pēc 2017.gada rekonstrukcijas projekta īstenošanas bijuši lieki vai veicami atkārtoti.

Sēdē klātesošie ministrijas pārstāvji atzina, ka iepriekš izvēlētā pārvaldības sistēma nav bijusi atbilstoša, kā arī informēja deputātus par jau veiktajām izmaiņām.

Pēc notikušās revīzijas Izglītības un zinātnes ministrijai līdz 2020.gadam uzdots izvērtēt valsts līdzdalības nepieciešamību tenisa centrā “Lielupe”, kā arī nodrošināt labas pārvaldības principiem atbilstošu sporta bāzes pārvaldību. Savukārt tenisa centram noteikts izstrādāt vidēja termiņa darbības stratēģiju un uzlabot jaunu klientu un sadarbības partneru piesaisti, lai nodrošinātu pilnīgu tenisa laukumu noslodzi.

Ministrijas un tenisa centra “Lielupe” pārstāvji maija sākumā aicināti informēt Publisko izdevumu un revīzijas komisijas deputātus par ieviestajām izmaiņām sporta bāzes pārvaldībā.

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde