Aizsardzības komisija lemj par Stratēģiskās komunikācijas un Visaptverošas valsts aizsardzības apakškomisiju izveidi

(22.01.2019.)

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija otrdien, 22.janvārī, nolēma izveidot divas apakškomisijas - Stratēģiskās komunikācijas un Visaptverošas valsts aizsardzības.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli darbu sagatavošanai vai sevišķu uzdevumu veikšanai komisija var ievēlēt no saviem locekļiem ne vairāk kā divas apakškomisijas. Apakškomisijas sastāvā var iekļaut arī deputātus, kas nav attiecīgās komisijas locekļi, ja viņi tam piekrīt.

Tāpat komisijas deputāti lēma par komisijas pārstāvju izvirzīšanu dalībai Eiropola parlamentārās uzraudzības grupā. Kā divi pastāvīgie locekļi iecelti Ivans Klementjevs un Ainars Latkovskis, savukārt kā aizvietojošie - Raimonds Bergmanis un Aldis Blumbergs.

Eiropols (Europol) ir Eiropas Savienības kriminālizmeklēšanas organizācija. Tās mērķis ir uzlabot efektivitāti un sadarbību starp dalībvalstu kompetentajām iestādēm starptautiskās organizētās noziedzības un terorisma novēršanā un apkarošanā.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt