Saeimas priekšsēdētāja tiksies ar barikāžu laika žurnālistiem

(18.01.2019.)

Lai kopīgi atcerētos 1991.gada janvāra notikumus, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece svētdien, 20.janvārī, tradicionāli uz tikšanos aicinājusi barikāžu laika žurnālistus.

Uz tikšanos aicināti vairāk nekā 170 barikāžu laika mediju pārstāvji, kuri tolaik strādāja radio, televīzijā, drukātajā presē un atspoguļoja tautas nevardarbīgo pretošanos vēsturiskajās janvāra dienās.

Pasākuma ieskaņā pulksten 13.30 žurnālisti, barikāžu dalībnieki, kā arī tā laika politiskie darbinieki tiek aicināti pulcēties Klostera ielā pie Saeimas nama, kur būs iedegts atmiņu ugunskurs. Daloties atmiņās, klātesošajiem būs iespēja baudīt karstu tēju un miežu putraimu biezputru.

Pasākums par godu 1991.gada janvāra notikumu atcerei svētdien turpināsies Saeimas nama Sarkanajā zālē, kur barikāžu žurnālistus uzrunās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece. Klātesošie varēs noskatīties fragmentus no dokumentālās filmas “Es rakstu Tavu vārdu”. Ar atmiņām no barikāžu laika dalīsies viens no filmas autoriem Uldis Cekulis, kā arī Latvijas Tautas frontes pirmais priekšsēdētājs, toreizējais Latvijas Republikas Augstākās padomes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Dainis Īvāns. Pasākumu vadīs Egils Zariņš, kurš tolaik bija ziņu aģentūras “LETA” galvenais redaktors. Paredzēta arī kopīga fotografēšanās Saeimas nama Sēžu zālē.

Svinīgs pasākums neatkarības cīnītājiem, kuri tolaik strādāja televīzijā, radio un laikrakstos, katra gada janvārī ir viena no parlamenta tradīcijām, kas iedibināta 8.Saeimas laikā.

 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt