Saeima lems, vai atlikt līdz jūlijam divu pakalpojumu grozu principu veselības aprūpē

(16.01.2019.)

Saeima ceturtdien, 17.janvārī, lems, vai skatīt Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas virzītos grozījumus Veselības aprūpes finansēšanas likumā, kurus komisija lūgusi izskatīt kā steidzamus divos lasījumos. Plānotie grozījumi paredz, ka tiesības saņemt veselības aprūpes pakalpojumus valsts obligātās veselības apdrošināšanas ietvaros neatkarīgi no veselības apdrošināšanas iemaksu veikšanas iedzīvotājiem būs vēl līdz 2019.gada 30.jūnijam.

Galīgajā lasījumā plānots skatīt likuma grozījumus, kas paredz stingrāk uzraudzīt tādu mēslošanas līdzekļu apriti, kuri var tikt izmantoti sprāgstvielu izgatavošanai.

Deputāti pirmajā lasījumā lems par izmaiņām likumā “Par reglamentētajām profesijām un profesionālās kvalifikācijas atzīšanu”,  kas paredz likuma normas neattiecināt uz civilās aviācijas jomas profesijām, jo gan kvalifikācijas prasības, gan arī profesionālās kvalifikācijas atzīšanas noteikumus nosaka Eiropas Savienības tiesību akti.

Otrajā lasījumā Saeimā rīt plānots lemt par grozījumiem Publisko iepirkumu likumā, kas paredz noteikt stingrāku regulējumu apsardzes pakalpojumu iepirkumu veikšanai ar mērķi ierobežot nepamatotu valsts finansējuma saņemšanu un mazināt ēnu ekonomikas izplatību šajā pakalpojumu nozarē.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija aicinājusi Saeimu pirmajā lasījumā lemt par grozījumiem Ūdens apsaimniekošanas likumā. Izmaiņas likumā nepieciešamas, lai vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs varētu apstiprināt sākotnējo plūdu riska novērtējumu un iespējamo plūdu postījumu vietu un plūdu riska kartes.

Darba kārtībā ir arī finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas atbilde uz deputātu pieprasījumu par finanšu ministres vilcināšanos izpildīt Satversmes tiesas spriedumu lietā Nr.2016-16-01 un veselības ministres Andas Čakšas atbilde uz deputātu pieprasījumu par veselības ministres atbildību, ieviešot Veselības aprūpes finansēšanas likumu un veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem no 2019.gada 1.janvāra.

Saeimas 17.janvāra sēdes darba kārtībā iekļauti 14 jautājumi.

Rīt pulksten 17.00 paredzēta amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī