Saeima sanāks uz pirmo sēdi šī gada ziemas sesijā

(09.01.2019.)

Saeima ceturtdien, 10.janvārī, sanāks uz šī gada ziemas sesijas pirmo parlamenta sēdi, un tajā paredzēts izskatīt 30 darba kārtībā iekļautos jautājumus. 

Galīgajā lasījumā rītdien plānots skatīt nolīgumu par gaisa satiksmi, lai veicinātu tās attīstību starp Latviju un Koreju, sniedzot iespēju ieviest jaunu tiešo lidojumu starp abām valstīm, un veidotu līgumtiesisko pamatu regulāru gaisa pārvadājumu pakalpojumu veikšanai starp Latviju un Koreju. 

Otrajā lasījumā Saeima skatīs grozījumus Būvniecības likumā, kas paredz pasākumus, lai varētu sakārtot tiesisko regulējumu pilnvērtīgai elektronisko dokumentu apritei būvniecības informācijas sistēmā, savukārt pirmajā lasījumā plānots vērtēt izmaiņas nodokļu un nodevu likumā, kas paredz precizēt regulējumu saistībā ar elektroniskās darba laika uzskaites ieviešanu būvniecībā. 

Sēdes darba kārtībā ir arī deputātu pieprasījums finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai par ministres vilcināšanos izpildīt Satversmes tiesas spriedumu lietā Nr.2016-16-01 un pieprasījums veselības ministrei Andai Čakšai par ministres atbildību, ieviešot Veselības aprūpes finansēšanas likumu un veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem no šī gada 1.janvāra. 

Tāpat darba kārtībā ir ekonomikas ministra Arvila Ašeradena atbilde uz deputātu pieprasījumu par ministrijas īstenotās subsidētās elektroenerģijas valsts atbalsta shēmas un ministrijas rīcības tiesiskumu un likumību, kā arī Ministru prezidenta Māra Kučinska atbilde uz deputātu pieprasījumu par valdības izveidotās darba grupas elektroenerģijas obligātā iepirkuma maksājumu sistēmas atcelšanai noteikto uzdevumu. 

Vēl Saeima rīt lems par kolektīvā iesnieguma “Atcelt kompensācijas deputātiem, kas zaudējuši Saeimas mandātu!” un kolektīvā iesnieguma “Azartspēļu zāļu aizliegšana visā Latvijas teritorijā” turpmāko virzību. 

Saeimā iesniegti vairāki jauni likumprojekti, un plānots lemt par to nodošanu izskatīšanai komisijās. To vidū ir Transporta enerģijas likums saistībā ar degvielu, kas iegūta no atjaunojamajiem energoresursiem, transportā izmantojamo elektroenerģiju un bioloģiskajiem kurināmajiem. 

Tāpat plānots lemt, vai komisijām nodot grozījumus septiņos nodokļu likumos, kas, ņemot vērā vienotā nodokļu konta ieviešanu, paredz, ka nodokļi būs jānomaksā līdz katra mēneša 23.datumam. 

Vēl komisijām plānots nodot grozījumus Dzīvokļa īpašuma likumā, kas paredz iespēju elektronisko sakaru komersantam pašam organizēt iedzīvotāju aptauju par elektronisko sakaru tīklu ierīkošanu, būvniecību vai pārvietošanu dzīvojamajās mājās. 

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija lūgusi Saeimu rītdien skatīt grozījumus likumā “Par nodokļiem un nodevām”, kas paredz līdz šī gada 1.septembrim atlikt vienotās elektroniskās darba laika uzskaites datubāzes būvniecībā darbību.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde