Saeima Augstākās izglītības padomes sastāvā apstiprina Artūru Zepu un Justīni Širinu

(13.12.2018.)

Saeima ceturtdien, 13.decembrī, Augstākās izglītības padomes sastāvā apstiprināja Latvijas Universitāšu asociācijas deleģēto pārstāvi Artūru Zepu un Latvijas Studentu apvienības virzīto pārstāvi Justīni Širinu. 

Kā noteikts Augstskolu likumā, studējošo pārstāvja pilnvaru laiks ir divi gadi, bet pārējo Augstākās izglītības padomes locekļu - četri gadi. Augstākās izglītības padome tās līdzšinējā sastāvā Saeimā tika apstiprināta 2016.gada 8.decembrī. 

Tā kā studējošo pārstāvja pilnvaru laiks ir divi gadi, parlaments ceturtdien apstiprināja amatā J.Širinu. Savukārt jūnijā pieņemtie grozījumi Augstskolu likumā paredz paplašināt Augstākās izglītības padomes sastāvu, iekļaujot tajā pārstāvi arī no Latvijas Universitāšu asociācijas. Šim amatam tika deleģēts A.Zeps, un viņš vietu Augstākās izglītības padomes sastāvā ieņems divus gadus – līdz brīdim, kad pilnvaras beigsies arī pārējiem 2016.gada 8.decembrī Saeimā apstiprinātajiem Augstākās izglītības padomes locekļiem.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt