Saeima konceptuāli atbalsta Latvijas un Korejas nolīguma par gaisa satiksmi ratificēšanu

(06.12.2018.)

Saeima ceturtdien, 6.novembrī, konceptuāli atbalstīja likumprojektu, ar kuru plānots ratificēt Latvijas Republikas un Korejas Republikas valdības nolīgumu par gaisa satiksmi. Tas veicinās gaisa satiksmes attīstību starp Latviju un Koreju, piedāvājot jaunu tiešo lidojumu starp abām valstīm, kā arī veidos līgumtiesisko pamatu regulāru gaisa pārvadājumu pakalpojumu veikšanai starp Latviju un Koreju. 

Nolīgumā noteiktas Latvijas un Korejas aviokompāniju tiesības, atrunāti regulāro gaisa pārvadājumu uzsākšanas nosacījumi un darbības noteikumi, kādi jāievēro abu valstu aviokompānijām, veicot regulārus pasažieru un kravu gaisa pārvadājumus starp Latviju un Koreju. Nolīgums paredz pasažieru un kravu gaisa pārvadājumu veikšanas vispārējos principus, nodokļu un nodevu piemērošanu, abpusēju licenču un sertifikātu atzīšanu, strīdu izšķiršanu, kā arī citus ar regulāras gaisa satiksmes veikšanu saistītus jautājumus. 

Nolīgumu Latvijas un Korejas ārlietu ministri parakstīja šī gada septembrī. Lai nolīgums stātos spēkā, tas jāratificē abu valstu parlamentos.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā