Ināra Mūrniece sveic Valsts policiju simtajā jubilejā

(05.12.2018.)
Galerija

“Visos laikos policijas galvenais uzdevums ir bijis viens un tas pats – garantēt personu un sabiedrības drošību, novērst noziegumus un izmeklēt tos. Policisti ik dienas ikvienā Latvijas novadā, ikvienā Latvijas pilsētā visos diennakts laikos veic šo uzdevumu, un Saeimas vārdā es jums visiem par to izsaku vislielāko pateicību,” trešdien, 5.decembrī, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, sveicot Valsts policiju simtajā gadadienā.

Kā akcentēja I.Mūrniece, mēs pamatoti varam lepoties ar savu policiju, turklāt to vēsta arī šogad veiktā aptauja par attieksmi pret Valsts policiju. Iedzīvotāju uzticības reitings policijai ir augstāks nekā jebkad agrāk, liecinot, ka sabiedrība atzinīgi vērtē policijas darbu un, pateicoties tai, jūtas pasargāta un drošāka.

Policija strādā vienmēr, visur un jebkurā diennakts laikā, un mums biežāk vajadzētu pateikt paldies par padarīto darbu, palīdzību, brīdinājumiem, padomiem un atsaucību, aicināja Saeimas priekšsēdētāja.

I.Mūrniece pauda gandarījumu, ka policijā var pārliecināties par to, ka mūsu valsts patriotu vidū ir pašaizliedzīgi dažādu tautību cilvēki, kas strādā plecu pie pleca Latvijas labā un apzinās savu misiju.

Tāpat Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra policijas lomu Latvijas valsts neatkarības atjaunošanā, izceļot Iekšlietu ministrijas ēkas aizstāvēšanu 1991.gada 20.janvārī Barikāžu laikā. Šajās cīņās gāja bojā milicijas darbinieki Vladimirs Gomanovičs un Sergejs Konoņenko, kuru piemiņa tiks saglabāta uz visiem laikiem, akcentēja I.Mūrniece.

Mūsu drošība ir cieši saistība ar valsts ārējo drošību, sacīja Saeimas priekšsēdētāja, uzsverot, ka iekšējā drošība ir tikai mūsu pašu atbildība un ka šajā jomā vēl daudz darāmā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157704333631985
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests


Piektdien, 29.martā