Aizsardzības komisija lemj par 12.Saeimā nepabeigto likumprojektu tālāko virzību

(28.11.2018.)

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti trešdien, 28.novembrī, vienojās turpināt darbu ar vairākiem likumprojektiem, kuru izskatīšana netika pabeigta 12.Saeimas laikā.

Komisija nolēma virzīt tālākai izskatīšanai grozījumus Latvijas Republikas Zemessardzes likumā, kas paredz no valsts budžeta darba devējiem kompensēt atlīdzību darbiniekiem, kuri piedalās zemessardzes mācībās.

Tāpat deputāti nolēma turpināt skatīt grozījumus Militārā dienesta likumā, kas paredz, ka darba devējam vai izglītības iestādei jāatbrīvo militārajās mācībās iesaukto rezerves karavīru no darba pienākumu pildīšanas vai mācībām norīkojumā norādītajā laikā, saglabājot līdzšinējo darba vietu vai tiesības turpināt mācības izglītības iestādē.

Tālākai izskatīšanai deputāti nolēma virzīt arī jauna Ieroču aprites likuma projektu. Tas paredz noteikt jaunu ieroču un munīcijas klasifikāciju un nodrošināt Latvijas un Eiropas Savienības tiesību normu savstarpēju saskaņotību ieroču aprites jomā.

Nākamajās komisijas sēdēs deputāti lems arī par citu 12.Saeimā nepabeigto Aizsardzības komisijas atbildības jomas likumprojektu turpmāko virzību, informē komisijas priekšsēdētājs Juris Jurašs.

Kopumā 13.Saeima var lemt par 145 likumprojektu pārņemšanu, kuru izskatīšana nav pabeigta iepriekšējā Saeimas sasaukumā. 

Saeimas kārtības rullis paredz - ja iepriekšējā Saeima savu pilnvaru laikā nav pabeigusi likumprojekta izskatīšanu, bet tas izskatīts vienā vai divos lasījumos, nākamā Saeima savā pirmajā sesijā var lemt, vai likumprojekta izskatīšana ir turpināma.

Iepriekšējās Saeimas likumprojektu izskatīšanu var rosināt Valsts prezidents, Ministru kabinets, Saeimas komisija vai ne mazāk kā pieci deputāti. Saeima atsevišķi lemj par katru likumprojektu un, ja nolemj turpināt tā izskatīšanu, nosaka atbildīgo komisiju un priekšlikumu iesniegšanas termiņu. Šādā kārtībā atbildīgajai komisijai nodots likumprojekts tiek uzskatīts par pieņemtu pirmajā lasījumā.

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima