Tautsaimniecības komisija lemj par 12.Saeimā nepabeigto likumprojektu tālāko virzību

(27.11.2018.)
Galerija

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti otrdien, 27.novembrī, vienojās turpināt darbu ar vairākiem likumprojektiem, kuru izskatīšana netika pabeigta 12.Saeimas laikā.

Komisija nolēma virzīt tālākai izskatīšanai grozījumus Būvniecības likumā. Tie izstrādāti, lai veicinātu pāreju uz būvniecības dokumentu apriti elektroniskajā informācijas sistēmā.

Deputāti turpinās darbu arī pie grozījumiem Mēslošanas līdzekļu aprites likumā. Tie paredz noteikt stingrāku uzraudzību mēslošanas līdzekļu – kālija nitrāta, nātrija nitrāta, kalcija nitrāta, kalcija amonija nitrāta un amonija nitrāta ar augstu slāpekļa saturu – apritei.

Tāpat deputāti nolēma turpināt skatīt grozījumus likumā “Par Ziemeļvidzemes biosfēras rezervātu”, kas izstrādāti, lai precizētu likuma novecojušās un pretrunā ar citiem likumiem esošās normas, norādīts likumprojekta anotācijā.

Nākamajās komisijas sēdēs deputāti lems arī par citu 12.Saeimā nepabeigto Tautsaimniecības komisijas atbildības jomas likumprojektu turpmāko virzību, informēja komisijas priekšsēdētājs Jānis Dūklavs.

Kopumā 13.Saeima var lemt par 145 likumprojektu pārņemšanu, kuru izskatīšana nav pabeigta iepriekšējā Saeimas sasaukumā. 

Saeimas kārtības rullis paredz - ja iepriekšējā Saeima savu pilnvaru laikā nav pabeigusi likumprojekta izskatīšanu, bet tas izskatīts vienā vai divos lasījumos, nākamā Saeima savā pirmajā sesijā var lemt, vai likumprojekta izskatīšana ir turpināma.

Iepriekšējās Saeimas likumprojektu izskatīšanu var rosināt Valsts prezidents, Ministru kabinets, Saeimas komisija vai ne mazāk kā pieci deputāti. Saeima atsevišķi lemj par katru likumprojektu un, ja nolemj turpināt tā izskatīšanu, nosaka atbildīgo komisiju un priekšlikumu iesniegšanas termiņu. Šādā kārtībā atbildīgajai komisijai nodots likumprojekts tiek uzskatīts par pieņemtu pirmajā lasījumā.

 

Foto no komisijas sēdes: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157673946857747
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā